Pobjednici gradu – Hrvatski časnički zbor i Grad Vrbovec časte sugrađane povodom godišnjice Oluje

0
Komunalac add

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u subotu, 05. kolovoza vrbovečka podružnica Hrvatskog časničkog zbora uz potporu Grada Vrbovca i Turističke zajednice Grada Vrbovca organizirat će proslavu u gradskom parku u Vrbovcu.

Proslava počinje u 9 sati polaganjem vijenaca i odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen obilježja u Dubravi i Gradecu, a u 10 sati kod spomen obilježja Hrvatska kocka u Vrbovcu. Zatim će se u župnoj crkvi Svetog Vida u Vrbovcu održati misa za sve branitelje u 11 sati. Od 12 sati svim sugrađanima dijelit će se vojnički grah u parku između Dvorca Patačić i Kule Petra Zrinskog.

Pozivam sve građane, obitelji naših stradalih i poginulih branitelja, branitelje i sve koji su zainteresirani da dođu na ovo obilježavanje. Nakon polaganja vijenaca u suradnji s Općinom Gradec i Općinom Dubrava u tim mjestima, slijedi odavanje počasti i paljenje svijeća kod spomen obilježja Hrvatska kocka u Vrbovcu što je naše centralno sjedište. Odavde je potekla naša bojna, dakle branitelji koji su sudjelovali u 51. samostalnoj bojni. Za građane pripremamo oko 300 porcija graha tako da će hrane zaista biti za sve – poručio je predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Vrbovec Marijan Plahutar.

Prilikom polaganja vijenaca povodom proslave Dana Grada Vrbovca branitelji su mi najavili kako planiraju javnu proslavu Oluje u našem gradu. Mi smo odmah obećali pomoć, u organizaciju smo uključili Turističku zajednicu i krajem srpnja smo održali i sastanak na kojem smo sve dogovorili. Zahvaljujem Hrvatskom časničkom zboru i svim braniteljima na trudu kako bismo proslavu najveće pobjede hrvatske vojske obilježili u našem gradu na dostojanstveniji način – izjavio je gradonačelnik Denis Kralj.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime