Pobjedama otvorili prvenstvo Milka Trnina, Turopolje, Lonja i Vatrogasac

0
Komunalac add

Prvenstvo 2021./22. u 1. ŽNL Istok otvorili su pobjedama ekipe Milka Trnina, Turopolje, Lonja i Vatrogasac. Klubovi s područja NS Vrbovec su polovično startali u novo prvenstvo, iako su mogli postići i puno bolje rezultate jer su bili domaćini u četiri susreta.

U jednoj čvrstoj i uzbudljivoj utakmici Lonja je zabilježila pobjedu protiv solidne ekipe Posavca. Početak utakmice su bolje otvorili gosti koji su imali i par izglednih prilika koje nisu realizirali. Domaćin je poveo u 18. minuti jer je vlastitu mrežu nespretno zatresao Denis Kučan. Vodstvo Lonje povećao je Nikola Starčević u 55. minuti. Gosti su uspjeli samo smanjiti rezultat u sudačkoj nadoknadi 90+2 minuti preko Josipa Breščakovića.

Ostrna je napravila veliko iznenađenje jer je u susretu s favoriziranom Dubravom osvojila bod. Dubravci su imali rezultatsku prednost u tri navrata, ali se gosti nisu predavali i tri puta poravnavali rezultat. Domaćin je poveo u 13. minuti preko Martina Horvata, a Klaudio Tokić 10 minuta kasnije izjednačio. Ponovo Dubravci stižu u prednost u 36. minuti pogotkom Marka Fulira. U drugom poluvremena Ostrna je ponovo izjednačila preko brzog Tina Galovića u 61. minuti. Iskusni Tihomir Bradić je po treći puta donio prednost u 64. minuti, a Klaudio Tokić je svojim drugim zgoditkom u 78. minuti zaključio golijadu za konačnih 3:3.

Momčadi Gaja i Dinama Hidrela su odigrale napadački i atraktivan nogomet u kojem je postignuto 8 zgoditaka. U prvom poluvremenu Gaj je svoje šanse promašio dok su gosti iz Novog Čiča svoje realizirali. Filip Čurla je zabio gol već u 2. minuti, a Leo Hladni je povećao vodstvo u 26. minuti. U drugom poluvremenu ponovo inicijativu imaju domaćini koji su za razliku od prvog poluvremena počeli pogađati gostujuću mrežu. Gaj je preko iskusnog Anđelka Kutena najprije u 51. minuti smanjio rezultat, a Mišel Gomerčić je u 65. minuti izjednačio. Gosti opet dolaze do prednosti u 77. minuti jer je domaću mrežu zatresao Ivan Balenović. Potom na scenu opet stupa domaći centarfor Anđelko Kuten koji u 84. zabija gol za novo poravnanje rezultata. Do preokreta Gaj stiže u finišu utakmice u 89. minuti kada se Karlo Šurmin upisao u strijelce. Ipak domaća obrana nije izdržala jer su gosti u sudačkoj nadoknadi 90+3 minuti preko Mislava Starčevića postigli pogodak za konačnih 4:4. Što sva tri boda nisu ostala u Gaju krivi su domaći napadači koju su previše promašivali, a da to na kraju ne bi bilo kažnjeno, te koji su nastupili i bez nekolicine prvotimaca.

U jednoj ravnopravnoj i tipično prvenstvenoj utakmici, gosti iz Kobilića su prikazali kombinatorniju igru, ali 100 postotne šanse stvorio je Rakovec na početku utakmice, koji je imao previše pogrešaka u veznom redu i neprecizne napadače, pa je na kraju pobjeda pripala borbenim i požrtvovnim igračima Vatrogasca. Trenutak odluke zbio se u 27. minuti jer je po lijevom boku probio Toni Štefner i s 12 m vratio oštru povratnu loptu koju je na 5 m nespretno zahvatio Karlo Severec i pogodio vlastitu mrežu.

Turopolje je u samoj završnici utakmice slomilo otpor nogometaša iz Banova i na kraju zasluženo zabilježilo uvjerljivu pobjedu 5:2. Ivan Kos je doveo Turopolje u vodstvo u 12. minuti, a Saša Uremović poravnao rezultat u 18. minuti. Turopolje je do nove rezultatske prednosti stiglo u 65. minuti jer je Marin Ivanković zabio gol iz kaznenog udarca. Pitanje pobjednika domaćin je riješio u 83. minuti kada je Stanko Herceg po treći puta postigao zgoditak u mrežu Ivana Brlekovića. Domaći kapetan Andres Šejić upisao se u strijelce u 86. minuti, a petarda je pukla u 89. minuti kada je Jurica Jambrešić zabio i peti pogodak u 89. minuti. Domagoj Škrinjar je u sudačkoj nadoknadi u 90+4 minuti zatresao domaću mrežu i samo ublažio poraz.

Ostali rezultati: Meštrica – Kloštar 1:1 i Milka Trnina – Buna 5:0.

Poredak: 1. Milka Trnina 3, 2. Turopolje 3, 3. Lonja 3, 4. Vatrogasac 3, 5. Dinamo Hidrel 1, 6. Gaj 1, 7. Dubrava 1, 8. Ostrna 1, 9. Kloštar 1, 10. Meštrica 1, 11. Posavec 0, 12. Rakovec 0, 13. Ban Jelačić i 14. Buna.

Strijelci: 2 Kuten Anđelko (Gaj), Stuparić Silvio (Milka Trnina) i Tokić Klaudio (Ostrna), 1 Balenović Ivan (Dinamo Hidrel) Bartolović Hrvoje (Meštrica) Bradić Tihomir (Dubrava) Breščaković Josip (Posavec) itd.

 

Zdenko Brezarić

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime