Pobjeda Vrbovčana u Križevcima

0
Komunalac add

PRIPREMNA UTAKMICA

RADNIK KRIŽEVCI – VRBOVEC 2 : 4

KRIŽEVCI, Gradski stadion. Gledatelja 50.

Sudac: Mateo Mesar (Križevci).

STRIJELCI: 1:0 Nikolić (30), 1:1 J. Colarić (36), 1:2 Trošić (40), 1:3 Babić (41), 1:4 Martinović (79), 2:4 Kraljić (89).

RADNIK KRIŽEVCI: Vrbančić, Vinski, Petak, Srpak, Orešković, Mladen, Šantek, Tihelka, Dlesk, Nikolić, Rengel. Još su igrali: Koprić, Stružec, Ferenčak, Tomac, Dudek, V. Kemenović, Roček, Lisjak, Kranjčević, Jandrašec, Etto, Močan, Kraljić.

Trener: Dražen Kemenović.

VRBOVEC: Bilić, Frigan, K. Colarić, Trošić, Krizmanić, Ćosić, D. Colarić, Babić, J. Colarić, Slišković, Boroša. Još su igrali: Zrinščak, Režabek, Novokmet, G. Tolić, Martinović, Bubnjar, M. Tolić, Škaro.

Trener: Dražen Biškup.

Po sparnom i vrućem vremenu, Vrbovčani su zasluženo pobijedili Križevčane 4:2, u jednoj borbenoj i požrtvovnoj, ali korektnoj igri u kojoj su bili tijekom većine utakmice bolja momčad.

Otvaranje utakmice pripalo je Vrbovcu koji je prvi stvorio veliku prigodu u 11. minuti. Domagoj Colarić je izbacio brata Josipa koji ubacuje loptu s lijeve strane, a Boroša je šutirao s 10 m, ali je pogodio vratara Vrbančića. U 17. minuti Kristijan Colarić je centrirao s lijeve strane,  Vrbančić boksao loptu, koju je primio brat Domagoj i lažnjakom izbacio iz igre dva domaća igrača, ali je njegov udarac s 14 m gol crte izbacila domaća obrana. U 29. minuti Domagoj Colarić je dijagonalom pronašao Sliškovića koji se nije snašao ispred Vrbančića koji mu brani udarac s 10 m. Uslijedio je potom brzi kontranapad Križevčana po lijevoj strani preko Dleska koji vraća prizemnu loptu i Nikolić iz blizine postiže gol za vodstvo domaćina. U 34. minuti Nikolić prima dubinsku loptu, izbija sam ispred vratara Bilića, ali njegov udarac sa 16 m završava pored desne vratnice. Slišković je probio u 36. minuti po sredini terena, proigrao Domagoja Colarića na lijevom boku, uslijedila je povratna lopta koju sa 7 m brat Josip šalje u gol. U 40. minuti Domagoj Colarić je izveo korner s lijeve strane, a najprisebniji Trošić iz gužve postiže pogodak za preokret rezultata. Minutu kasnije Babić je presjekao domaću akciju na 30 m dodao loptu Domagoju Colariću koji je probio desni bok i vratio loptu Babiću koji s 10 m pogađa domaća vrata. Boroša je u 44. minuti izveo korner s desne strane, a Domagoj Colarić glavom puca loptu sa 8 m koja je prohujala uz desnu vratnicu. Uzvratio je Tomac u 45. minuti udarcem s 14 m kojeg je sigurno obranio Bilić.

U drugom poluvremenu opreznija igra obiju momčadi pa je bilo i puno manje izglednih prilika na obje strane. Bubnjar u 54. minuti dodaje loptu Martinoviću koji tuče s 20 m, ali se istaknuo domaći vratar. Igranje rukom Krizmanića u kaznenom prostoru u 53. minuti sudac Mesar je okvalificirao kao najstrožu kaznu. Nikolić je izveo kazneni udarac kojeg je bravurozno obranio Zrinščak, koji je kasnije zbog povrede napustio igru. Prodor Škare u 79. minuti po desnom boku i potom dodaje loptu u for Martinoviću koji se rješava domaćeg stopera i sa 10 m zabija gol. U samoj završnici utakmice u 89. minuti Dlesk je prošao dva gostujuća igrača i asistirao Kraljiću koji je glavom iz blizine zatresao gostujući gol za ublažavanje poraza. Najbolji igrač na terenu bio je raspoloženi Domagoj Colarić koji je svojim akcijama i proigravanjima davao ritam i tempo utakmici i obol u pobjedi Vrbovca.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime