Pobjeda Vrapča u sjeni sudačkih nepravdi

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 25. KOLO 3. NL CENTAR

VRBOVEC – VRAPČE 1:3

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 150.

Sudac: Luka Kelihar (Velika Gorica) 5. Pomoćnici: Andrej Horvatinović (Petrinja) i Hrvoje Vitković (Sisak).

Delegat: Mirko Letić (Kutina).

STRIJELCI: 0:1 Tomšić (2), 0:2 Špišić (53), 1:2 J. Colarić (60), 1:3 Bajan (90+1).

VRBOVEC: Kralj 6, Varga 6, K. Colarić 6,5, Jantoljak 6, Lovrić 7, Trošić 6,5, Bubnjar 6, (od 79. Turk -), Mar. Ćosić 7, Martinović 6, (od 46. J. Colarić 7), Babić 7, Škaro 6.
Trener: Dražen Biškup 6.

VRAPČE: Ševerdija 6,5, Vučemilović-Vranić 7, Gracin 6,5, Maciel 6,5, Bošnjak 7, (od 73. Marić -), Tomšić 7,5, Houdek 6,5, (od 82. Bajan -), Markušić 7, (od 82. Nikšić -), Mat. Ćosić 7, Kčira 7, Špišić 7, 5, (od 90+3 Pađen -).
Trener: Denis Bezer 7.

IGRAČ UTAKMICE: Marin Tomšić.

Utakmicu između Vrapča i Vrbovca obilježilo je tendenciozno suđenje prvog pomoćnog suca Andreja Horvatića iz Petrinje na štetu domaće momčadi pa je tako u drugi plan pala zaslužena pobjeda zagrebačke ekipe.

Vrapče je povelo u 2. minuti u kojem je „kumovao“ prvi pomoćni sudac Horvatinović jer nije označio očito zaleđe Tomšića koji je s 10-tak m iskosa s lijeve strane prebacio domaćeg vratara Kralja. U 15. minuti Bubnjar je s desne strane proslijedio loptu do Martinovića koji se našao u velikoj šansi, ali je njegov udarac s 10-tak m završio pored desne vratnice. Minutu kasnije Babić je dodao loptu Martinoviću koji je s 14 m šutirao pored lijeve vratnice. Vrapče je izvelo brzi kontranapad u 19. minuti kojeg je završio Maciel s 10 m uz lijevu vratnicu. Dubinsku loptu Varge u 43. minuti prihvatio je Martinović, ali je njegov šut s 14 m prohujao iznad gostujuće prečke.

Vrapče je imalo veliku prigodu u 51. minuti, ali je udarac Maciela s 10 m obranio Kralj. Brzu akciju gostiju u 53. minuti okrunio je pogotkom Špišić koji je pogodio u lijevi donji kut. Vrbovec se vraća u utakmicu u 60. minuti. Kristijan Colarić je ubacio loptu s lijeve strane, a brat Josip efektno glavom s 11 m pogađa u lijeve rašlje. Pomoćni sudac Horvatinović se ponovo našao u središtu utakmice u 62. minuti kada je teško oštetio domaćina jer je označio zaleđe Josipa Colarića koji se našao sam na 11 m ispred vratara Ševerdije. Nakon toga je svaki ozbiljan napad pomoćni sudac Horvatinović bezrazložno označavao zaleđem koja nisu postojala. Takve pogrešne odluke Horvatinovića su izazvale zaprepaštenje, konsternaciju i na kraju prigovore od strane domaće momčadi i službenih osoba te kod domaćih navijača buru negodovanja i protesta. U kojoj mjeri je Horvatinović pretjerao u pogrešnim odlukama označivanja zaleđa ukazuje i činjenica da nikada do sada niti jedan delegat nije stajao iza pomoćnog suca i kontrolirao ispravnost njegovih odluka. A upravo je to učinio iskusni delegat Mirko Letić koji je većinu drugog poluvremena proveo u kontroli ispravnosti sudačkih odluka Horvatinovća i često nešto zapisivao u svoj rokovnik. Marić je u 75. minuti silovito potegnuo s ruba kaznenog prostora i uzdrmao domaću prečku. U jeku domaćih napada u finišu utakmice Vrapče je u sudačkoj nadoknadi u 90+1 minuti postiglo i treći pogodak. Na ubačaj s lijeve strane Bajan je s 10 m preciznim udarcem svladao Kralja. Na kraju utakmica je završila zasluženom pobjedom Vrapča protiv Vrbovca koja je ostala u sjeni lošeg suđenja Kelihara i nadasve prvog pomoćnog suca Horvatinovića.

Sudac Luka Kelihar je podijelio 7 javnih opomena. Kod Vrbovca su opomenuti: Alen Babić, Bruno Škaro, Josip Colarić i Mihael Zrinščak, a kod Vrapča: Domagoj Gracin, Bruno Bajan i Ivan Ševerdija.

Vrbovec je novim porazom ostao na 17. mjestu s osvojenim 21 bodom i sve se više zakopava u glibu momčadi kojima prijeti ispadanje u 5. rang natjecanja. Isto tako ostala je velika gorčina, kako kod domaće momčadi, tako i vrbovečke publike koja dugo nije doživjela ovakvo loše suđenje na štetu Vrbovca.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime