“Po gospodski steza” s udrugom “Osebunjek”

0
Komunalac add

Udruga “Osebunjek” jučer je održala susret pjesnika svih izričaja pod nazivom “Po gospodski steza”. Pjesnički susret održan je u Područnoj školi Banovo. Na početku susreta bivša učiteljica škole Tatjana Lobija pozdravila je sve prisutne i ukratko ispričala o povijesti škole. Nakon što su pjesnici pročitali pjesme posjetili su župnu crkvu Sv. Lovre u Lovrečina Varoši. O crkvi je govorila profesorica Jelena Magoš Kuten, a dr. Alojzija Tvorić Kučko govorila je o povijesti Lovrečina Grada.

Na ovim susretima sudjelovali su pjesnici: Ljiljana Katić i Vesna Pavlović Pošta iz Dugog Sela, Darko Foder iz Ivanca, Ivan Grahovec iz Čakovca, Milan Novak i Ljubica Ribić iz Varaždina, Snežana Liber iz Sračinca, Mirjana Saćer Bobanac iz Kostanja te iz Vrbovca Katarina Zadrija, Dragan Vicković, Marija Petrek, Tatjana Kobija, Dragica Čulig i Božica Črljenec Sljepčević.

Iduća manifestacija koju organizira udruga “Osebunjek” je promocija zbirke pjesama Darka Fodera iz Ivanca koja će se održati 11. listopada 2019. godine u Narodnoj knjižnici – ističe predsjednica udruge “Osebunjek” Katarina Zadrija.

(Dragan Vicković)

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime