“Po gospocki steza” – Održan šesti susret pjesnika u Vrbovcu

0
Komunalac add

U organizaciji Udruge “Osebunjek” jučer je u Vrbovcu, u sklopu manifestacije “Lijepom riječi do dobrosusjedskih odnosa” održan šesti po redu susret književnika amatera s istoka Zagrebačke županije pod nazivom “Po gospocki steza”. Susret je počeo u gradskom parku pored kule, a nastavljen je u muzejskoj zbirci grada Vrbovca.

Goste je u muzeju dočekala ravnateljica POU Vrbovec Sanja Prijatelj. – Gospođa Sanja je najzaslužnija za postojanje vrbovečke muzejske zbirke i najkompetentnija za predstavljanje iste. Dosta toga smo i mi domaći naučili, a vjerujem i naši gosti. Nakon razgledavanja zbirke, priređeno nam je lijepo iznenađenje. Mali muzičar Fran nam je na muzejskom klaviru priredio mini koncert. Nakon posjeta muzejskoj zbirci gospođa Prijatelj nas je provela kroz izložbu narodnih nošnji Vrbovca i šire okolice, koja je postavljena u maloj dvorani POU. Zahvaljujemo gospođi Prijatelj i Franu kojemu proričemo lijepu umjetničku karijeru – poručili su iz Udruge Osebunjek.

Susret pjesnika nastavljen je u pizzeriji Amigo. Susretu su prisustvovali Ankica Pribanić iz Kloštar Ivanića, Nevenka Pavelić Gobac iz Zagreba, Češković iz Rugvice, Sanja Benko iz Žabnice, Božica Slijepčević iz Gradeca, Stevo Leskarac iz Zagreba, Damir Čivrak i Dragan Vicković iz Vrbovca.

U ime udruge Osebunjek goste su dočekale Marija Petrek, Jelena Magoš Kuten i Katarina Zadrija. Prisutni su čitali svoje autorske pjesme dok je Dragan Vicković pročitao pjesmu Luke Paljetka „U svakom slučaju te volim“, a Jelena Magoš Kuten dvije Đulabije od Stanka Vraza.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime