Plin Vrbovec pojeftinjuje plin za 45 posto, GPZ skuplja za čak 70 posto

0
Komunalac add

Od 1. travnja cijena plina za sva kućanstva Vrbovca koji taj energent kupuju od Plina Vrbovec imat će čak 45 posto manju cijenu plina, dok će istovremeno kućanstvima koji plin kupuju od Gradske plinare Zagreb cijena porasti za 20 posto. To također znači da će plin Gradske plinare Zagreb biti 70 posto skuplji od Plina Vrbovec.

Ovakvu informaciju potvrdio je gradonačelnik Denis Kralj na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, nakon pitanja na tu temu koje je uputio vijećnik Stjepan Fotović (Laburisti).

Do pada cijene plina u Plinu Vrbovec došlo je zbog mjera Vlade RH. Naime, od prvog travnja PDV na plin pada na 5 posto, a počinje se primjenjivati i subvencija od 10 lipa po kWh potrošenog plina. U isto vrijeme Hrvatska energetska regulatorna agencija odobrila je Gradskoj plinari Zagreb povećanje cijena plina pa će njihova cijena porasti za 20 posto i to nakon što se primjene vladine mjere.
Važno je napomenuti kako nove cijene Plina Vrbovec vrijede do 30. rujna ove godine, a nove cijene GPZ-a do 31. ožujka sljedeće godine. Sva kućanstva mogu bez naknade promijeniti opskrbljivača, s tim da treba imati na umu da cijena Plina Vrbovec može narasti prije sljedeće zime, dok bi cijena Gradske plinare Zagreb trebala ostati ista – pojasnio je gradonačelnik.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime