Plenum klubova mladeži NS Vrbovec u Banovu

0
Komunalac add

NK Ban Jelačić bio je organizator Plenuma klubova mladeži Nogometnog središta Vrbovec koji je održan u Banovu. U kategorijama mladeži svake godine uoči nove natjecateljske sezone ima novosti i organizacijskih problema jer pojedini klubovi ukidaju svoje mlađe ekipe dok ih drugi klubovi  prijavljuju u natjecanje.

Od ove jeseni povećao se broj ekipa jer su u ligaško natjecanje NS Vrbovec pristupili klubovi s dugoselskog područja jer NS Dugo Selo više ne egzistira, ali i iz područja Svetog Ivana Zeline. Pored predstavnika klubova bili su nazočni: povjerenici liga za natjecanje Milorad Krnetić i Andrija Korenika, povjerenik za suđenje Dejan Budić, povjerenica za medicinsko osoblje Mirela Gubijan, disciplinska sutkinja Julija Jurić i tajnik NS Vrbovec Marinko Kostiha.

Tajnik NS Vrbovec je izvijestio o odlukama Plenuma koje se tiču natjecanja mlađih kategorija u NS Vrbovec u novoj sezoni. –Na Plenumu su utvrđene smjernice natjecanja u sezoni 2023./23. Unatoč sveopćim problemima sa mlađim kategorijama, predanim radom i suradnjom sa klubovima u natjecanju Liga istok NSZŽ sudjelovati će rekordan broj momčadi. Liga prstići podijeljena je u dvije skupine po šest momčadi i igra se četverokružno. Liga limača, također je podijeljena u dvije grupe. U grupi A je sedam momčadi, a u grupi B je osam momčadi i igra se trokružno. Liga pionira u ovoj sezoni ima šest klubova i igra se četverokružno, a liga juniora ima sedam klubova i igra se trokružno – rekao je Kostiha te dodao kako ulažu velike napore u uključenje što više djece u nogometni sport.

Djeca nažalost sve manje vremena provede baveći se fizičkim aktivnostima, provode previše vremena u zatvorenom prostoru. NS Vrbovec će svojim aktivnostima nastojati što više mladih privući da se bave nogometom, jer nogomet je najpopularniji sport na kugli zemaljskoj, jednom riječju nogomet je život – poručio je Kostiha.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime