Plenum klubova 2. ŽNL Istok održan u Žabnici

0
Komunalac add

U Žabnici je održan plenum klubova 2. ŽNL Istok kojemu je istoimeni nogometni klub bio domaćin. Plenumu su prisustvovali predstavnici slijedećih klubova: Brcko (Brckovljani), Croatia (Nova Kapela), Farkaš (Farkaševac), Graničar (Tučenik), Mladost (Brezine), Sloboda (Gradec), Zvekovac i Žabnica, a nisu se pojavili predstavnici Donje Zeline i Mladosti iz Obedišća. Na Plenumu su bili nazočni i načelnik općine Farkaševac, predsjednik NS Vrbovec Antonio Bardov i tajnik Marinko Kostiha te predsjednik NS Križ Dubravko Poje.

Sjednica je održana pod predsjedanjem Željka Mihalja na kojoj su bila prezentirana izvješća o natjecanju, o suđenju i disciplinskim mjerama u prošlom prvenstvu. U ime Žabnice obratio se Dražen Draganić, koji je zaželio svima puno uspjeha u idućem prvenstvu i sportsko ponašanje.

Predsjedavajući Željko Mihalj je naveo. –Prvak 2. ŽNL Istok Turopolje se plasirao u 1. ŽNL Istok iz koje je ispao Zvekovac. Raduje činjenica da se Zvekovac, koji je u proljetnom dijelu odustao o natjecanja, uključio u natjecanje u novoj sezoni. Isto tako raduje i povratak nogometaša iz Farkaševcakoji se nakon niza godina ponovo uključuju u ligaško natjecanje, a koji su se okupili u novom klubu Farkaš – naglasio je Mihalj.

Povjerenik za suđenje Dejan Budić je naglasio. –Prvenstvo je završilo bez pritužbi na suđenje i klubovi su bili uglavnom korektni prema sucima. Jedini izolirani slučaj se desio u Novoj Kapeli na utakmici Croatia – Žabnica zbog neprimjernog ponašanja pojedinaca prema sucima nakon utakmice. U novom prvenstvu će priliku dobiti mlađu suci pa apeliram da se to ima u vidu te da se korektno postupa prema njima – rekao je Budić.

Disciplinski sudac Martin Šarić je istaknuo. –U prošloj sezoni bilo je izrečeno puno manje disciplinskih mjera i suspenzija u odnosu na prijašnja prvenstva. Takvo ponašanje igrača i klubova je za svaku pohvalu. Jedina crna mrlja u prošlom prvenstvu koja se desila je zapravo izolirani slučaj u Novoj Kapeli. Nakon odigrane prvenstvene utakmici Croatia – Žabnica došlo je do neprimjernog ponašanja prema sucima od strane neodgovornih pojedinaca. Shodno navedenome sankcije za Croatiju su bile izrečene sukladno Disciplinskom pravilniku HNS-a – poručio je.

Načelnik općine Farkaševac je zaželio svim klubovima što uspješniju narednu nogometnu sezonu i zaželio uspješan povratak nogometa u Farkašavac. Predsjednik NS Vrbovec Antonio Badrov je izrazio pohvalu što će se ponovo u Farkaševcu igrati ligaški nogomet jer je osnovan klub Farkaš te zaželio svim klubovima uspješnu rezultatsku narednu sezonu. Pri tome je naglasio da se u 2. ŽNL Istok zapravo natječe 7 klubova s područja NS Vrbovec koji po tome i daju pečat ligaškom natjecanju. Nagrada fairplay u prošlom prvenstvu pripala je ekipi Brcko koju je  predsjednik NS Križ Dubravko Poje uručio predsjedniku Josipu Miši Škari iz Brckovljana. Prezentirana izvješća povjerenika bila su jednoglasno prihvaćena od strane svih predstavnika klubova.

U sezoni 2021./22. broj klubova u 2. ŽNL Istok se povećao s 9 na 10 momčadi. Zvekovac koji je ispao iz 1. ŽNL Istok i novoosnovani nogometni klub Farkaš su novi članovi 2. ŽNL Istok. Jesenski dio počinje 11./12. rujna 2021., a u 1. kolu sastaju se: Farkaš – Brcko, Sloboda – Zvekovac, Mladost (O) – Donja Zelina, Mladost (O) – Graničar i Croatia – Žabnica. U idućoj sezoni povjerenik za natjecanje je Dalibor Meić, povjerenik za suđenje Dejan Budić, dok će poslove disciplinskog suca obavljati Martin Šarić.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime