Plenum klubova 1. ŽNL Istok održan u Dubravi

0
Komunalac add

U restoranu Sablić u Dubravi održan je plenum klubova 1. ŽNL Istok kojemu su bili domaćini NK Dubrava i NS Vrbovec. Na njemu su bili nazočni predstavnici slijedećih klubova: Ban Jelačić, Buna, Dubrava, Gaj, Kloštar, Lonja, Meštrica, Ostrna, Posavec, Rakovec, Milka Trnina i Turopolje, a odsutni su bili predstavnici Dinama Hidrela i Vatrogasca. Pod predsjedanjem povjerenika za natjecanje Željka Mihalja, koji nakon 27 godina rada u Nogometnom savezu Zagrebačke županije odlazi u mirovinu, održan je plenum na kojem su podnijeta izvješća o natjecanju, o suđenju i disciplinskim mjerama u prošlom prvenstvu.

Željko Mihalj je u osvrtu na proteklo prvenstvo naglasio da je bilo izuzetno zanimljivo jer se pitanje prvaka rješavalo u zadnjem kolu u kojem je prvo mjesto osvojila Kupa iz Pokupskog. –Na kraju se uz Kupu u JŽNL plasirala i drugoplasirana Mladost iz Obrezine. Zvekovac je odustao u proljetnom dijelu pa su bili računati samo njegovi rezultati iz jesenskog dijela. Iako je prvenstvo odigrano u izazovnim i teškim okolnostima zbog epidemije Covida-19 nije bilo većih problema jer su zbog korona virusa bile odgođene samo 4 utakmice. Klubovi su bili vrlo korektni, pridržavali su se epidemioloških mjera prilikom organizacija utakmica te je ligaško natjecanje završilo bez zamjerki i u korektnom sportskom ozračju. Hvala vam svima na dugogodišnjoj suradnji u kojoj smo razvili prijateljski i korektan sportski odnos – rekao je Mihalj.

Povjerenik za suđenje Dejan Budić istaknuo je kako je prvenstvo završilo bez pritužbi na suđenje i klubovi su se odnosili korektno prema službenim osobama.- Tijekom sezone koristili su se suci iz viših liga, ali su priliku dobili i mladi perspektivni suci. Sudačka organizacija na nivou Županije je na dobitku za novih 40-tak sudaca koji će svoje prilike dobiti u novoj sezoni – istaknuo je Budić.

Disciplinski sudac Martin Šarić napomenuo je da u prošloj sezoni nije bilo izgrednih situacija i bilo je izrečeno puno manje disciplinskih mjera što je svakako za pohvaliti s obzirom na uvjete pod kojima je prvenstvo odigrano, primarno vezano uz epidemiju korona virusa. Također je bilo izrečeno i manje suspenzija jer su klubovi odgovorno ispunjavali svoje obveze.

Predsjednik NS Vrbovec Antonio Badrov se založio za što kvalitetniji rad s mladima, korektan i sportski pristup u rješavanju svih problema te zaželio svim klubovima uspješnu rezultatsku narednu sezonu. Sva izvješća povjerenika bila su jednoglasno prihvaćena od strane klubova.

U sezoni 2021./22. smanjena je 1. ŽNL Istok sa 16 na 14 klubova. Turopolje kao prvak 2. ŽNL Istok i Rakovec koji je ispao iz JŽNL-a su novi članovi 1. ŽNL Istok. U prvom kolu koje je na rasporedu 28./29. kolovoza 2021. godine sastaju se: Dubrava – Ostrna, Turopolje – Ban Jelačić, Lonja – Posavec, Meštrica – Kloštar, Milka Trnina – Buna, Gaj – Dinamo Hidrel i Rakovec – Vatrogasac. U narednom prvenstvu povjerenik za natjecanje je Dalibor Meić, povjerenik za suđenje Dejan Budić i disciplinski sudac Martin Šarić.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime