Plenum klubova 1. JŽNL u Rakovcu

0
Komunalac add

NK Rakovec je bio domaćin Plenuma klubova novoformirane 1. JŽNL Nogometnog saveza Zagrebačke županije koja je sastavljena od 16 klubova. Plenumom je predsjedavao povjerenik za natjecanje Dalibor Meić na kojem su ispred NS Zagrebačke županije bili  nazočni tehnički tajnik i povjerenik za mladež Tomislav Višević, povjerenik za suđenje Dejan Budić i disciplinski sudac Neven Šimunić. Na Plenumu su bili nazočni slijedeći predstavnici klubova: Vladimir Hađina (Strmec), Mario Kučan (Posavec), Zlatko Petrac (Buna), Josip Vlašić (Mladost), Mario Filipović (Turopolje), Kristijan Kirenić (Vatrogasac), Alen Gvozdanović (Pribić), Igor Maksimović (Lonja), Željko Radotović (Rakovec), Saša Uremović (Ban Jelačić) i Nenad Hendak (Graničar) dok su bili odsutni predstavnici: Jamnice, Kupe, Pušće, Dinama iz Jakovlja i Milke Trnine.

U ime domaćina sve nazočne je pozdravio predsjednik Rakovca Željko Radotović, koji je svim klubovima poželio puno sreće u prvenstvu i da sezona protekne bez sportskih ozljeda i bez turbulencija.

Načelnica Općina Rakovec Brankica Benc je istaknula kako ima općina ima vrlo dobru suradnju s klubom. – Uskoro nas očekuju novi infrastrukturni radovi. Naime, osigurana su sredstva iz EU fondova da se dodatno uredi sanitarni čvor i naprave još neka uređenja kako bi se postigli još bolji uvjeti za treniranje i natjecanja. Predsjednik Željko Radotović je pravi sportski zanesenjak, koji je puno napravio u razvoju kluba i zahvaljujuću njemu u Rakovcu vlada sportski duh. Općina podupire rad kluba, a tako će biti i dalje, jer u NK Rakovcu je prisutno 10 posto stanovništva naše općine – rekla je Benc.

Povjerenik za natjecanje Dalibor Meić je naveo da je od sezone 2024./25. proveden novi sustav natjecanja na nivou Zagrebačke županije pa je tako JŽNL preimenovana u Premijer ligu koja broji 18 klubova, novoosnovana je 1. JŽNL i formirane su 2. ŽNL skupine istok i zapad. Prvenstvo u 1. JŽNL starta u subotu 31. kolovoza i nedjelju 1. rujna, dok je posljednje jesensko kolo na rasporedu 24. studenoga. Dva jesenska kola će se odigrati u dvije srijede tijekom rujna, dok su dani duži i bolji vremenski uvjeti. Prvak 1. JŽNL stječe plasman u Premijer ligu Zagrebačke županije, dok će drugoplasirani klub igrati kvalifikacije s pretposljednjim klubom iz Premijer lige.

Najzanimljiviji dio Plenuma bilo je izvlačenje Bergerovih brojeva na temelju kojih su se odredili parovi. Ždrijebom je određeno da se u 1. kolu sastaju: Posavec-Pribić, Rakovec-Kupa, Jamnica-Turopolje, Lonja-Graničar, Strmec-Buna, Mladost-Pušća, Ban Jelačić-Vatrogasac i Dinamo – Milka Trnina. Predstoji sigurno zanimljivo prvenstvo u 1. JŽNL jer se radi o kvalitetnim klubovima od kojih većina ima iskustvo igranja u nekadašnjoj JŽNL-u ili višim ligama. Novost u ovoj ligi je da utakmicu moraju započeti dva mlađa igrača do 21 godine, koja moraju odigrati prvo poluvrijeme. U 1. JŽNL s područja NS Vrbovec natječu se: Ban Jelačić, Graničar, Lonja, Rakovec i Strmec koji je ispao iz JŽNL-a.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime