Pijan i bez vozačke bježao policiji te sletio s kolnika

0
Foto: Pixabay
Komunalac add

U Ulici župana Junka u Vrbovcu u srijedu (28.02.2024.) oko 1 sat iza ponoći policijski službenici PP Vrbovec tijekom nadzora prometa pokušali su uz zvučne i svjetlosne signale zaustaviti osobni automobil kojim je upravljao 23-godišnjak. Muškarac je zatim naglo povećao brzinu i krenuo bježati. U bijegu je zbog neprilagođene brzine sletio s kolnika u Vrbovečkom Pavlovcu nakon čega se zaustavio.

Izvršenim nadzorom utvrđeno je da je muškarac učestali ponavljač prometnih prekršaja s prikupljenih više od 9 negativnih bodova zbog čega mu je ukinuta vozačka dozvola te da nema položen vozački ispit. Za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas dok je izvršenim alkotestiranjem utvrđena koncentracija od 2,28 g/kg alkohola u organizmu.

Također je utvrđeno da je za osobni automobil kojim je upravljao istekao rok važenja prometne dozvole još u srpnju 2020. godine te da kao vlasnik vozila nije sklopio ugovor o obveznom osiguranju s osiguravajućim društvom.

Nakon utvrđenih prekršaja i obavljenog očevida, okrivljeniku je oduzet osobni automobil marke Opel–Vectra srebrne boje, a potom je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva-alkohola.

Okrivljenik je odveden na Općinski sud u Sesvetama uz Optužni prijedlog kojim se traži da se kazni kaznom zatvora od 60 dana uz trajno oduzimanje osobnog automobila i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja osobnim automobilom na 12 mjeseci kao i novčanom kaznom u iznosu od 4.473,61 €. Nakon što je saslušan na sudu određeno mu je zadržavanje od 10 dana u zatvoru u Zagrebu, u kojem roku će sud donijeti konačnu presudu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime