Petar Zrinski poražen od Vindije u finalu kupa regije Sjever

0
Komunalac add

Finale kupa Krešimir Ćosić regije Sjever

PETAR ZRINSKI – VINDIJA 77 : 81

VRBOVEC, Sportska dvorana OŠ Marije Jurić Zagorke. Gledatelja 100.

Sudac: Žarko Kovačević (Čakovec). Pomoćnici: Marin Bogdanić (Strahoninec) i Borna Valpotić (Kotoriba).

Delegat: Damir Špiranec (Čakovec).

Zapisničarka: Sara Korenika, mjeritelj vremena: Karlo Šimunec, mjeriteljica 24 sek: Petra Horvat (svi iz Vrbovca).

PETAR ZRINSKI: Pandur 13, R. Bolčić 4, Pavić, Dam 8, Garvanović 10, Alebić 5, Čimbur 26, Horvat 2, Juroš 9, Hunjed.

Trener: Matej Bolčić.

VINDIJA: Nakić, Štambuk 6, Marchetti, T. Kovačić 11, Olah 5, Čevra 22, Smontara 5, Mak, B. Kovačić, Prprović 11, Novak 22.

Trener: Velimir Mudri.

IGRAČ UTAKMICE: Manuel Novak.

U neizvjesnom finalu pitanje pobjednika između Petra Zrinskog i Vindije riješeno je tek u samom finišu utakmice u kojem su gosti iz Varaždina pokazali bolju preciznost, koncentraciju i kvalitetniju igru.

Prva četvrtina pripala je gostima iz Varaždina, koji su bolje otvorili utakmicu protiv domaćeg sastava Petra Zrinskog i koji su stekli rezultatsku prednost 14:20. U drugoj četvrtini domaći košarkaši su uzvratili gostima i dobili je u svoju korist rezultatom. 22:11. Na početku treće četvrtine ozlijedio se domaći kapetan Luka Horvat što je bio veliki hendikep za Vrbovčane. Nakon ravnopravne igre ta je dionica pripala domaćinu rezultatom 22:20.  U četvrtoj dionici utakmice domaćin je krenuo vrlo dobro i održavao vodstvo od nekoliko koševa razlike. Međutim, gosti se nisu predavali već su agresivnom i brzom igromsnekoliko kontranapada preokrenuli rezultat u svoju korist. Pokušavao je Petar Zrinski da preokrene rezultat, ali su gosti taktički i izraženom disciplinom u igri zadržali svoje vodstvo pa je ta ključna četvrtina otišla na stranu gostiju 19:30. Na kraju je utakmica završila zasluženom pobjedom Vindije protiv Petra Zrinskog rezultatom 81:77 koja je tako postala pobjednik kupa Krešimir Ćosić regije Sjever za sezonu 2022./23. Petar Zrinski je također ostvario veliki klupski uspjeh plasmanom u samo finale u kojem nije razočarao svojom igrom.

Kod Petra Zrinskog bili su bolji: Čimbur, Pandur, Garvanović, Juroš i Dam, a kod Vindije su se istakli svojom igrom: kapetan Novak, Čevra, T. Kovačić i Prprović.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime