Pet novih slučajeva COVID-19 u Zagrebačkoj županiji

0
Komunalac add

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području naše županije od početka pandemije do petka, 18.09.2020. do 10:00 sati evidentirano je 639 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječene su 462 osobe, a 13 ih je preminulo. Trenutno su aktivna 164 slučaja.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 5 osoba (1 Grad Samobor, 2 Grad Velika Gorica, 1 Općina Brckovljani, 1 Općina Dubravica), a izliječeno je 13 osoba.

Od 5 novooboljelih osoba 2 su kontakti prethodno oboljelih, dok je za 3 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 46 osoba.

U samoizolaciji je jedna vrtićka skupina iz dječjeg vrtića u Velikoj Gorici zbog pozitivnog djeteta. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Podsjećamo, od 14. rujna 2020. godine na području Zagrebačke županije na snazi su nužne epidemiološke mjere.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime