Pet članica DVD-a Peskovec steklo zvanje vatrogasac

0
Komunalac add

Članovi DVD-a Peskovec održali su izvještajnu Skupštinu u vatrogasnom domu u prisustvu 31 člana, od 37 članova s pravom odlučivanja, čime su bili stečeni uvjeti za donošenje pravovaljanih odluka. Od gostiju su bili nazočni: zamjenik gradonačelnika Marko Belošević, gradski vijećnik Miroslav Ranilović, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice grada Vrbovca Marijan Krznar, predsjednik Mjesnog odbora Peskovec Marko Nevolić, predsjednica Gradske udruge umirovljenika Vrbovec Zlatica Jagatić, predstavnice/i DVD-ova: Brčevec, Celine, Gaj, Lovrečka Varoš, Luka, Pirakovec, PIK Vrbovec, Poljana, Poljanski Lug, Rakovec, Tkalec, Vrbovec i Žunci te Marijan Lončar i Hrvoje Baršun u ime tvrtke Securus iz Zagreba, kao i Ida i Krunoslava Brnčića iz tiskare Augustini d.o.o. iz Buzina. Skupštinu je vodilo radno predsjedništvo u sastavu Mario Pavečić, Dario Bencarić, Ivan Bencarić i Nikola Bencarić.

Izvješće o radu za 2023. godinu podnio je predsjednik Siniša Jagatić. – Upravni i Nadzorni odbor sastao se u 9 navrata na kojima je raspravljano i vodila se briga o izvršenju zacrtanih planova. Sudjelovali smo na sastancima predsjedništva i zapovjedništva Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca. Društvo je nabavilo višenamjensko vatrogasno Pickup Mazda vozilo od DVD-a Luke. Cijelu godinu smo radili na uređenju okoliša oko vatrogasnog doma te postavili ogradu na stepenicama, kao i ugradili klimu u vatrogasni dom. Sudjelovali smo na turističko-kulinarskoj manifestaciji Kaj su jeli naši stari. U suradnji s MO Peskovec održali smo 5. peskovečku gulašijadu u sklopu koje smo organizirali dječju olimpijadu i malonogometni turnir 3 na 3, te organizirali Peskovečki fašnik i dodjelu darova za djecu u povodu Dana sv. Nikole – istaknuo je Jagatić.

Zapovjednik Ivan Jagatić je u svom izvješću naglasio da je društvo sudjelovalo u 9 intervencija. – Jedno ispiranje prometnica, jedan požar dimnjaka, pet poplava, jedan požar garaže dok je jedna dojava bila netočna. Vršili smo prijevoz 15 cisterni. Sudjelovali smo na vatrogasnoj vježbi provjere šprice u Vrbovcu te na osiguravanju međunarodne biciklističke utrke Cro race. Održavali smo opremu i vozila te vršili provjeru hidrantske mreže. Vlastitim sredstvima i uz potporu Zagrebačke županije nabavili smo vatrogasnu opremu i odore. Poseban fokus je bio školovanje naših 5 članica za zvanje vatrogasac i jednog člana za rad helikopterom – rekao je Jagatić.

Blagajnik Denis je podnio financijsko izvješće za 2023. godinu u kojem je prezentirao da je prihodovna strana iznosila 9.868,00, a rashodi su bili 7.482,00 eura. U Planu rada za 2024. godinu predsjednik Siniša Jagatić naveo je da će glavne aktivnosti biti usmjerene na popravak krovišta na vatrogasnom domu pri čemu očekuju i potporu Grada Vrbovca.

U planu je i održavanje postojeće opreme, vozila, ugradnja modula u Mazdu, uređenje okoliša i prostorija vatrogasnog doma. Organizirati Dane otvorenih vrata i pokaznu vježbu samostalno ili u suradnju s drugim DVD-om ili vatrogasnom zajednicom. Organizirati s MO Peskovec 6. peskovečku gulašijadu, fašnik i manifestaciju sv. Nikole. Jedna od predviđenih aktivnosti je i nabavka stolova za prostorije vatrogasnog doma – rekao je Jagatić. Sva izvješća su skupštinari jednoglasno prihvatili.

Marijan Krznar je zajedno sa Sinišom Jagatićem dodijelio spomenicu za 20 godina vatrogasnog staža Matiji Bencariću te uvjerenja o položenom vatrogasnom zvanju: Maji Bencarić, Adrijani Jagatić, Eleni Katanec Nevolić, Luciji Lisičak i Marini Nedjeljko. DVD Peskovec je učinio veliki iskorak u svom djelovanju jer je pet članica položilo ispite i steklo zvanje vatrogasac. Time je ojačao svoju operativu, privukao jedan dio mlađih žena u svoje društvo i napravio popularizaciju vatrogastva u ženskom dijelu populacije.

Pozdravne govore održali su svi predstavnici nazočnih DVD-ova i predsjednica Zlatica Jagatić koji su čestitali na uspješnom djelovanju u prošloj godini te zaželjeli ostvarenje plana rada u 2024. godini. Marijan Krznar je pak ukazao da DVD Peskovec spada u uzorna i među najaktivnija društva u okviru VZG-a Vrbovec. Raduje da društvo u Peskovcu i dalje radi na jačanju protupožarne zaštite i da sudjeluje u društvenom životu sela. Posebno je važno istaknuti da je i ovih 5 članica koje su položile zvanje za vatrogasca temelj još boljeg i uspješnijeg rada vašeg društva. Upravo su MO i DVD Peskovec pokazatelj izvrsne suradnje za opću dobrobit cijelog sela.

Zamjenik gradonačelnika Marko Belošević je čestitao na uspješnom djelovanju DVD-u Peskovec te izrazio potporu gradskih vlasti u povodu saniranja krovišta i na uređenju vrata na vatrogasnom domu. Pri tome je predao predsjedniku Siniši Jagatiću i financijsku potporu Grada Vrbovca za aktivnosti DVD-a u 2024. godini.

Poslije održane Skupštine druženje vatrogasaca, gostiju i stanovnika Peskovca bilo je nastavljeno uz večeru i ples uz glazbeni repertoar sastava Apoloni na čelu s Ivicom Brezarićem. Na vatrogasnom druženju bili su nazočni i predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek i zapovjednik VZG-a Vrbovec Kristijan Košak sa svojim suradnicima.

Zdenko Brezarić

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime