Peskovečki vatrogasci u radnoj akciji uređenja župnog dvora u Rakovcu

0
Komunalac add

Članovi DVD Peskovec od svog osnutka od 1947. godine nesebično pomažu u raznim životnim potrebama žitelja Peskovca, a nerijetko se odazivaju i na pružanje pomoći ljudima izvan sela. Sve su to akcije koje nemaju protupožarno djelovanje ili postupanje u spašavanju života ljudi, životinja i imovine od raznih elementarnih nepogoda ili u prometnim nesrećama.

Isto tako postoji duga tradicija da peskovečki vatrogasci sudjeluju u uređenju okoliša oko vatrogasnog doma, dječjeg i nogometnog igrališta i generalno doprinose uređenosti sela i stanovnicima da se bave raznim aktivnostima u slobodno vrijeme. Prema tome i sadašnja generacije vatrogasaca nastavlja tradiciju svojih prethodnika i humanim pristupom i radom podiže dignitet društva, ali i ugled samih članova DVD-a Peskovec.

Ove godine članovi DVD-a Peskovec su se odazvali na poziv rakovečkog župnika Darka Rogine da mu pomognu pri uređenju okoliša oko župnog dvora i crkve sv. Jurja. Naime, na radnu akciju su se pored DVD-a Peskovec odazvali i članovi Mjesnog odbora Peskovec. Svi oni predvođeni predsjednikom DVD-a Peskovec Sinišom Jagatićem i zapovjednikom Ivanom Jagatićemorganizirali su radne akcije uređenja, košenja i malčiranja prostora oko župnog dvora i crkve.

Predsjednik DVD-a Peskovec Siniša Jagatić je izjavio. – Rado smo se odazvali na poziv župnika Darka Rogine te u ovoj godini organizirali dvije radne akcije na kojima su pored članova DVD-a Peskovca sudjelovali i drugi žitelji Peskovca. Prvi akciju smo održali prije mjesec i pol dana, a sada smo se ponovo organizirali i uredili prostor ispred župnog dvora i crkve. Ovom prigodom bih posebno istaknuo veliki doprinos u radnim akcijama Peskovčana Brune Zrinušića koji je nekoliko puta malčirao zemljište oko župne crkve. Na kraju bih istaknuo da smo na taj način pomogli i našoj župi jer Peskovec spada u Župu sv. Jurja u Rakovcu – rekao je Jagatić.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime