Peskovečki vatrogasci izabrali novo rukovodstvo i dobili novu vatrogasnu cisternu

0
Komunalac add

Izborna skupština DVD-a Peskovec održana je u vatrogasnom domu sukladno epidemiološkim mjerama koje se odnose na Covid-19. Uoči sjednice, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Vrbovca Slavko Povrlišek i Marijan Krznar predali su na uporabu DVD-u Peskovec vatrogasnu cisternu Iveco Eurocargo, zapremnine 8.000 litara. Tom prigodom je predsjednik Povrlišek naglasio kako DVD Peskovec spada među najaktivnija društva u Vatrogasnoj zajednici.

– Stoga je logično da se njihov višegodišnji svestrani angažman unaprijedi novim vozilom i da to bude poticaj u još boljem radu. O budućnosti dosadašnjeg starog vatrogasnog vozila kojim su se koristili peskovečki vatrogasci odlučivat će se na nivou Vatrogasne zajednice grada Vrbovca – rekao je Povrlišek.

Na skupštini su bili nazočni vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj, predsjednik Slavko Povrlišek i Marijan Krznar ispred Vatrogasne zajednice te predsjednik Mjesnog odbora Peskovec Marko Nevolić. Izvješće o radu podnijeli su predsjednik Siniša Jagatić i zapovjednik Ivan Jagatić, financijsko Denis Bencarić te ispred Nadzornog odbora Vladimir Lisičak. Predsjednik Siniša Jagatić istaknuo je da je Društvo u 2020. godini bilo aktivno u vatrogasnom i društvenom životu Peskovca i grada Vrbovca, ali u smanjenom obliku zbog izbijanja pandemije koronvirusa. Izdvojio je organizaciju fašnika i sadnju novog drveća u peskovečkom botaničkom parku te provedbu vatrogasnih aktivnosti. U izvješću zapovjednika Ivana Jagatića istaknuto je sudjelovanje u: 4 vatrogasne intervencije, 2 požara na objektima i 2 požara na otvorenom, distribuciji vode, održavanju vatrogasne opreme i vozila, kontroli hidrantske mreže u Peskovcu, uređenju vatrogasnih prostorija i okoliša oko vatrogasnog doma, sudjelovanju na sastancima Vatrogasne zajednice te u popuni vatrogasne opreme.

Skupštinari su razriješili prethodno rukovodstvo, a za novo čelništvo Društva u mandatnom razdoblju 2021.-2026. izabrali su: novog/starog predsjednika Sinišu Jagatića, zamjenika predsjednika Nikolu Bencarića, zapovjednika Ivana Jagatića, zamjenika zapovjednika Zlatka Lisičaka, te članove Upravnog odbora: Denisa Bencarića, Darija Bencarića, Damira Peršuna, Ivana Jagatića, Zlatka Lisičaka i Marija Pavečića. U Nadzorni odbor izabrani su: Nikola Lisičak, Ivan Bencarić i Matija Bencarić. U zapovjedništvo DVD-a su izabrani: Ivan Jagatić, Zlatko Lisičak, Mario Pavečić, Dario Bencarić, Denis Bencarić, Nikola Bencarić i Damir Peršun. Na skupštini su u članstvo primljeni: Lucija Lisičak, Maja Peić, Anđelina Penđelić i Željko Penđelić.

Zapovjednik Marijan Krznar naglasio je kako je DVD Peskovec vrlo dobro organizirano društvo koje vode predsjednik Siniša Jagatić i zapovjednik Ivan Jagatić. – Na njih sam se uvijek mogao osloniti znajući da će reagirati na sve vatrogasne izazove i ispunjavati zadaće koje su pred njih bile postavljane. Stoga nije čudno da su ove godine „nagrađeni“ za svoj višegodišnji prepoznatljivi rad – zaključio je Krznar.

Gradonačelnik Denis Kralj u kraćem je obraćenju naveo kako mu je drago što se u DVD-u Peskovec ozbiljno i savjesno izvršavaju vatrogasne zadaće. – Time se ujedno jačaju i temelji gradske sigurnosne politike pa se možemo kvalitetnije suočiti s raznim ugrozama. Želim novom rukovodstvu na čelu s predsjednikom Sinišom Jagatićem nastavak uspješnog vatrogasnog i društvenog rada – naveo je gradonačelnik Kralj.


Zdenko Brezarić

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime