Peskovčani sade botanički park

0
Komunalac add

Mještani vrbovečkog naselja Peskovec počeli su pripreme za obilježavanje 400. obljetnice naseljavanja sela. U subotu 24. ožujka organizirali su sadnju peskovečkog botaničkog parka na prostoru dječjeg igrališta kraj svog vatrogasnog doma. Akcija traje do jeseni, a peskovečke obitelji mogu donirati sadnice. Već je subotnja akcija donekle premašila očekivanja. Odazvalo se tridesetak mještana, vatrogasaca, djece, umirovljenika, ne samo iz Peskovca, već i iz Hrebinca, Zagreba, Lonjice…

Na dječjem i oko nogometnog igrališta te vatrogasnog doma  posađene su sadnice breze, hrasta, graba, jasena, topole, sviba, jorgovana, jele, vrbe, lovoršinje, smreke, lješnjake višnje, jabuke, kanadske topole, bambusa i raznog cvijeća. Istodobno su na dječjem igralištu postavljene dvije ljuljačke.

U okviru proslave 400. obljetnice novog naseljavanje Peskovca tijekom ove godine bit će organizirani sportski susreti, uređenje dječjeg i nogometnog igrališta, postavljanje spomen-križ u središtu mjesta, a u pripremi je i prigodna publikacija „Putovima peskovečke prošlosti“, čija se promocija očekuje također ove godine.

Inače, Peskovec se kao naselje u pisanim dokumentima prvi put spominje 1460. godine.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime