Peskovčani obilježili 30. obljetnicu osvajanja prvenstva u ONL Vrbovec

0
Komunalac add

Na inicijativu bivših peskovečkih nogometaša obilježena je 30. obljetnica osvajanja 1. mjesta NK Peskovca u Općinskoj nogometnoj ligi Vrbovec u sezoni 1991./92. Na proslavi se okupilo 50-tak osoba, nekadašnji nogometaši i članovi NK Peskovca, članovi DVD-a Peskovec i Mjesnog odbora Peskovec, peskovečka mladež i drugi. Čestitke na trijumfalnom putu NK Peskovca prema naslovu prvaka prije 30. godina nekadašnjim igračima uputili su predsjednik MO Peskovec, Marko Nevolić i predsjednik DVD-a Peskovec, Siniša Jagatić. Na druženju su bili i osnivači NK Dinamo, Stjepan Lisičak i Vladimir Jagatić Medo, koji su bili  dugogodišnji igrači, nositelji rada i predsjednici kluba. Bila je to prigoda za druženje raznih naraštaja Peskovčana kako bi se očuvala sjećanja da je u Peskovcu u drugoj polovici 20. stoljeća djelovao nogometni klub koji je bio poznat ne samo u NSO Vrbovec/NS Vrbovec nego i u širim okvirima. U Peskovcu je osnovan NK Dinamo 1969. godine, koji je 1991. promijenio ime u Peskovec. Od 1995. do 1997. klub je nastupao pod imenom Peskovec-Lonja. NK Peskovec se prestao natjecati 1998. godine. Peskovečki Dinamo je osvojio prvenstva u Općinskoj B nogometnoj ligi Vrbovec 1979./80., 1986./87. i 1987./88. Tijekom djelovanja peskovečki nogometni klub se natjecao u ONL Vrbovec, u okrilju Zagrebačkog nogometnog saveza i u županijskim ligama NS Zagrebačke županije. NK Peskovec je obnovio djelovanje 2010. godine, ali je iste godine bio srušen društveni dom u kojem su se nalazile klupske prostorije pa se odustalo od ligaškog natjecanja.

Uz evociranje na prošla sportska vremena i nogometna zbivanja u Peskovcu još su uvijek živa sjećanja i na Domovinski rat koji je prethodio osvajanju naslova prije 30 godina jer su mnogi igrači članovi NK Peskovca sudjelovali u tim sudbonosnim i slavnim danima hrvatske povijesti u obrani Republike Hrvatske. NK Peskovec je bio zapravo prvi prvak ONL Vrbovec u suverenoj, samostalnoj i neovisnoj državi Hrvatskoj. Uz prisjećanja na sportsku peskovečku povijest bilo je razgovora i o mogućnostima obnove nogometnog kluba, sportskog života i povratka peskovečke mladeži na nogometno igralište. Doduše, najveći problem obnove nogometnog kluba su nedostatak klupskih prostorija. Međutim, ako se nađe volja, želja, sloga i prije svega spremnost na odricanje, društvenu i sportsku žrtvu, onda nije ništa nedostižno ili neostvarivo pa će se opet u Peskovcu igrati nogomet. Krajem 20. stoljeća u Peskovcu je bio bogat društveni život je sudjelovali NK Peskovec i KUD Peskovec, a sada je jedino aktivan DVD Peskovec. Tada su Peskovčani svaki tjedan bili na utakmicama, organizirali turnire, sudjelovali na folklornim smotrama ili organizirali radne akcije, zabave ili neka druga događanja. Snažno su se u toplu peskovečku noć osjetile sportske vibracije, zajedništvo mladeži i radost proslave kod nazočnih osoba, ali su se čule i pjesme koje srce i dušu diraju pa nije manjkalo ushićenosti niti plesa.

Prekid svih sportskih aktivnosti i obrana Republike Hrvatske

Uoči novog prvenstva u jesen 1991. godine sve je bilo usmjereno na jačanje hrvatskih obrambenih snaga jer je velikosrpska politika Slobodana Miloševića uz potporu JNA željela pod svaku cijenu sačuvati jugoslavensku državu. Sabor Republike Hrvatske je 25. lipnja 1991. godina na temelju članka 140. stavka I. Ustava RepubIike Hrvatske, donio Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske. Dva dana nakon proglašenja neovisnosti u Sloveniji je izbio kratkotrajni rat od 27. lipnja do 6. srpnja 1991. godine u kojem su lokalne jedinice JNA, popunjene uglavnom ročnim vojnicima, ušle u sukob s malom slovenskom vojskom. Desetodnevni sukobi prekinuti su 7. srpnja sporazumom na Brijunima nakon čega su se postrojbe JNA povukle iz Slovenije. Snage JNA ojačane srpskim rezervistima i dobrovoljcima iz redova četničkih postrojbi 3. srpnja 1991. godine ulaskom kolone borbenih vozila s područja Vojvodine okupirale su Baranju.

U takvim političko-ratnim okolnostima u NK Peskovcu je za novog trenera bio angažiran poznati vrbovečki nogometaš Željko Meštrović, a pristupilo je i nekoliko poznatih nogometaša iz vrbovečkog i dugoselskog kraja. U Peskovcu se ozbiljno treniralo i spremala momčad za jesenski dio, koja je bila jedan od favorita za osvajanje naslova, ali se istodobno i živjelo i spremalo za nadolazeću ratnu stvarnost i srpsko-crnogorsku agresiju. U međuvremenu u obranu Hrvatske prvi su dobrovoljno iz Peskovca krenula braća Marko i Ivan Kobaš koji su u ljeto 1991. godine pristupili 1. gardijskoj brigadi Tigrovi. Zatim se dobrovoljno prijavljuje Mladen Jagatić, koji postaje časnik u II. gardijskoj brigadi Gromovi. Zvonimir Kos zapošljava se u PP-u Vrbovec te potom kao pripadnik specijalne postrojbe MUP-a RH sudjeluje u vojnim operacijama. Također su se među prvima kao dragovoljci u redove Zbora narodne garde priključili Josip Mišo Škaro, Boško Barbarić, pa su se zatim i drugi obukli vojne odore, Marijan Švegovac, Željko Rusek, Željko Orešković… Kao pripadnici MUP-a RH od samih početaka u Domovinskom ratu sudjeluju Marijan Čokor i Stjepan Zdenko Brezarić. Sredinom ljeta 1991. u pričuvni sastav PP-a Vrbovec pozvani su: Ivan Bencarić, Ivan Brezarić, Dragutin Jagatić i Miljenko Ivoš, a u međuvremenu u pričuvni sastav policije ulaze Branko i Marijan Antolković te Željko Lisičak.

General Martin Špegelj, zapovjednik ZNG-a, donosi odluku 29. srpnja 1991. o ustrojavanju 21. pričuvne brigade te 15 samostalnih bojni na području Hrvatske, pa je tako formirana i 51. samostalna bojna ZNG „R“ Vrbovec. Prve organizirane skupine koje su ušle u sastav bojne ustrojene su već godinu dana ranije. U jesen 1990. ustrojena su dva dragovoljačka voda koja su djelovala kao dragovoljne oružane skupine. Jedan na području Stara Kapela – Dubrava, a drugi na području Vrbovca. Prvu je osnovao Tomislav Jurić iz Nove Kapele, a drugu Jadranko Mijalić iz Vrbovca koji sudjeluju u vojnima akcijama na području Vrbovca, Križevaca, Bjelovara, Varaždina i Dugog Sela. Sredinom rujna 1991. kod autobusne stanice Peskovec dovezene su vreće s pijeskom radi ojačavanja obrane te buldožer i druga gusjenična vozila zbog sprječavanja prolaza vozilima JNA-a na prometnici Dugo Selo – Vrbovec. Na tom punktu bili su izvjesno vrijeme raspoređeni dragovoljci vrbovečkog voda Vladimir Baček, Dražen Jendriš Cimbra i Branko Jagatić.

Krizni stožeru Peskovcu ustrojen je 27. kolovoza 1991. na čijem je čelu Stjepan Bencarić Beco. Organiziraju se seoske straže i pristupa se formiranju Narodne zaštite. Sudjeluje se u noćnim dežurstvima, zaštiti vitalnih gospodarskih i drugih objekata, prometne infrastrukture, zaštiti sportskih igrališta te u provedbi drugih potrebnih zadaća na očuvanju sigurnosti. Članovi DVD-a Peskovec također uvode dežurstva, vrši se provjera ispravnosti vatrogasnih vozila, crpki i ostale vatrogasne opreme, intenziviraju se vježbe i u svakodnevnom se kontaktu s Vatrogasnim savezom općine Vrbovec razmijenjuju informacije. U obiteljskim kućama Stjepana Zdenka Brezarića i Ivana Lisičaka Ice napravljena su skloništa za zaštitu od bombardiranja, a za vrijeme zračnih uzbuna Peskovčani su se u njima okupljali. U Peskovcu je 19. rujna 1991. formirana Narodna zaštita kojom je rukovodio Ivan Brezarić, a članovi su bili: Ivan Bencarić, Mijo Ivoš, Branko Jagatić, Dragutin Jagatić, Ivan Lisičak, Đuro Obradović i Zlatko Lisičak. Njihova zadaća bila je osigurati objekte od opće važnosti i obavljati kontrolu teritorija te ostale poslove prema zahtjevima vrbovečkog kriznog stožera. U međuvremenu pojavljuju se i prvi prognanici iz okupirane Baranje koju su krajem kolovoza 1991. zauzeli pobunjeni Srbi uz pomoć JNA-a i paravojnih četničkih postrojbi. Obitelji Blagus i Pavlic privremeni smještaj pronalaze kod Željka i Vlaste Lisičak te Katarine Peršun, a u listopadu iz Novske stiže Ana Brezarić k sinu Ivanu.

Plenum klubova NSO Vrbovec održan je 4. rujna 1991. godine na kojem je bilo odlučeno da prvenstvo u ONL Vrbovec krene 15. rujna 1991. u kojem je bilo prijavljeno slijedećih 10 klubova: Banovo, Bratstvo (Nova Kapela), Gaj, Gramip (Dubrava), Mladost (Brezine), Napredak (Brčevec), Omladinac (Farkaševac), Peskovec i Polet (Pirakovec). U natjecanje je naknadno uvrštena i novoosnovana Preseka, kojoj je bilo omogućeno da u samom početku prvenstva može igrati na spisak igrača dok ne riješe registraciju svojih igrača putem sportskih knjižica. Osnivačka skupština NK Preseke održana je 8. rujna 1991. u Preseki na kojoj je bilo nazočno 26 članova.

U pripremnom razdoblju Peskovec je odigrao slijedeće utakmice: 16.08.1991. Peskovec – Lonja 4:4, 20.08.1991. Lonja –Peskovec 1:3, 23.08.1991., Peskovec – Posavec 2:2, 25.08., Peskovec – Sloboda 1:1,29.08.1991., Posavec – Peskovec 6:1, 30.08.1991. PIK Vrbovec (veterani) – Peskovec 2:4,08.09.1991., Peskovec – Gaj 4:0,  i 15.09.1991.Peskovec – Polet 9:1. Garnituru dresova s hrvatskim poljima peskovečkim nogometašima kupila je peskovečka tvrtka Frama u vlasništvu bračnog para Đurđe i Franje Miheka, poznatog vrbovečkog nogometnog sudca i sportskog djelatnika.

Peskovec, 25. kolovoza 1991. Peskovec – Sloboda 1:1.

Peskovec, 25. kolovoza 1991. Peskovec – Sloboda 1:1.

Na odluku Hrvatskog nogometnog saveza sredinom rujna 1991. godine da su prvenstva u svim nogometnim ligama odgođena do daljnjega, Savez športova općine Vrbovec i NSO-a Vrbovec donijeli su 20. rujna 1991. godine odluku da se od 22. rujna odigravaju prijateljske utakmice od čega bi sav prihod bio namijenjen solidarnoj pomoći prognanim i izbjeglim osobama. Prihod od prodanih ulaznica doznačio se Općinskoj organizaciji Crvenog križa Vrbovec. U tu humanitarnu akciju uključili su se i peskovečki nogometaši koji su organizirali humanitarne utakmice 29. rujna Peskovec – Napredak 3:5 i 6. listopada 1991. Peskovec – Napredak 6:6, a prodane ulaznice i prikupljena financijska sredstva su doznačena Crvenom križu Vrbovec.

Sredinom rujna 1991. kod autobusne stanice Peskovec dovezene su vreće s pijeskom radi ojačavanja obrane te buldožer i druga gusjenična vozila zbog sprječavanja prolaza vozilima JNA-a na prometnici Dugo Selo – Vrbovec. Na tom punktu bili su izvjesno vrijeme raspoređeni dragovoljci vrbovečkog voda: Vladimir Baček, Dražen Jendriš Cimbra i Branko Jagatić.

NK Peskovec na poziv Saveza športova općine Vrbovec 30. rujna 1991. prijavljuje u sportsku četu sljedeće članove kluba, ali se neki od njih ranije navedeni već nalaze u policijskim postrojbama ili su pripadnici ZNG-a: predsjednik Vladimir Jagatić, dopredsjednici Stjepan Bencarić i Milan Jagatić, tajnik Stjepan Zdenko Brezarić, blagajnik Mladen Jagatić, tehnički referent Željko Lisičak, trener Željko Meštrović, kapetan momčadi Miljenko Ivoš, Boško Barbarić, Drago Bencarić, Branko Ćosić, Stjepan Forgač, Ivan Jagatić, Ivica Jagatić, Stjepan Haboić, Franjo Mihek, Ivan Lisičak Ico, Stjepan Lisičak, Branko Maksimović, Damir i Miroslav Pavečić, Mirko Petak, Josip Mišo Škaro i Branko Vrabec.

Na inicijativu vrbovečkog Crvenog križa Vrbovec peskovečka je mladež uz potporu Mihaela Brezarića Miška, Milana Jagatića i Branka Jagatića-Petrinca 29. rujna 1991. skupljala financijska sredstava i hranu za prognanike na vrbovečkom području. U tome su sudjelovali Drago, Stjepan i Tomislav Bencarić, Tomislav Brezarić, Stjepan Forgač i Damir Pavečić.

Peskovec sudjeluje na malonogometnom turniru „„Za slobodu ’91“ u Vrbovcu na kojem je nastupilo 12 momčadi čiji je ukupni prihod bio namijenjen prognanicima i pripadnicima ZNG-a. Pobjednik turnira bila je momčad Frama iz Peskovca, drugo mjesto pripalo je ekipi iz  Peskovca, a treće Koprivnici. NSO Vrbovec organizirao je 3. studenog 1991. turnir u malom nogometu „Za Domovinu“. Cjelokupni prihod bio je humanitarne naravi namijenjen hrvatskim gardistima. Najveću je pomoć pružila tvrtka Frama. U vrbovečkoj općini bilo je tada evidentirano više od 1000 prognanika, a od toga  oko 350 djece. Savez je upravo djeci za Božić podijelio poklon-pakete kupljene prikupljenim novčanim prilozima sportskih klubova na području općine Vrbovec. Članovi NK-a Peskovec 16. prosinca 1991. skupili su novčana sredstava u iznosu od 5700 HRD za djecu prognanike iz općine Vrbovec, a akciju je organizirao Savez športova općine Vrbovec i Crveni križ općinu Vrbovec.

Pripadnici samostalne bojne ZNG-a „R“ Vrbovec 16. prosinca na igralištu NK-a PIK Vrbovec položili su svečanu prisegu. Od sredine prosinca 1991. do demobilizacije u srpnju 1992. bili su pod zapovijedanjem Zapovjedništva Operativne grupe Posavina i borbeno angažirani na području zapadne Slavonije (područje Novske, Subocke, Lipika, Jasenovca). U sastavu 51. samostalne bojne bili su zapovjednici vodova Ivica Jagatić i Mladen Jagatić. Za vrijeme Domovinskog rata pripadnici Zbora narodne garde/Hrvatske vojske iz Peskovca bili su: braća Drago i Mladen Bencarić, Stjepan Bencarić Beco, Branko Brezarić, Franjo Mihek, Ivica Jagatić, Mladen Jagatić, Stjepan Jagatić, Vladimir Jagatić Medo, braća Ivan i Marko Kobaš, Anđelko Lukić, Vlado Nevolić, Marijan Pavečić, Gojko Valan i Miro Zrinušić.

Na inicijativu Stjepana Zdenka Brezarića peskovečki su nogometaši od 29. prosinca 1991. do 8. siječnja 1992. skupili financijska sredstava u iznosu od 13 250 HRD-a koji je bio uplaćen u fond 51. vrbovečkom samostalnom bataljunu. Najveće novčane priloge u iznosu od 1000 HRD-a dali su: Ivan Brezarić, Tomo Kos i Franjo Mihek. Sredinom prosinca 1991. u Peskovec su stigli pripadnici 102. brigade Hrvatske vojske koji su bili smješteni u društvenom domu. Stigli su nakon neuspješno izvedene vojne operacije Vihor u kojoj je 12. prosinca 1991. na pokupskom ratištu poginulo ukupno 13 pripadnika brigade, a njih 18 bilo je ranjeno. Na peskovečkom području intenzivirali su vojnu obuku, izvršili konsolidaciju vlastitih redova, prošli psihološke pripreme te suočavanja sa stresnim situacijama za nove vojne zadaće. Žitelji Peskovca druželjubivo su ih prihvatili, iskazali svoje poštovanje i gostoprimstvo u svakodnevnim kontaktima donoseći im hranu, piće te ine potrepštine i pomagali im u svladavanju životnih poteškoća.Pripadnici 102. brigade krajem 1991. napustili su Peskovec i ponovno se početkom 1992.upućuju na nove ratne zadaće.

Peskovec prvak Općinske nogometne lige Vrbovec

U Sarajevu je 2. siječnja 1992. bilo potpisano primirje između Hrvatske i JNA-a uz nazočnost posebnog izaslanika glavnog tajnika UN-a Cyrusa Vancea koje je bilo preduvjet za početak mirovne operacije UN-a u Hrvatskoj. U Hrvatskoj je nastupilo razdoblje „ni rata ni mira“ u kojoj je gotovo jedna trećina hrvatskog područja ostala pod privremenom okupacijom pobunjenih Srba u sastavu RSK-a. Europska je zajednica Hrvatsku priznala 15. siječnja 1992., a zvonjavom peskovečke kapele i Peskovčani su proslavili taj povijesni datum u hrvatskoj državnosti.

U 11 mjesnih zajednica provedena je 25. travnja 1992. akcija „Solidarnost na djelu“. Mještani sela mjesnih zajednica Lonjica, Peskovec, Luka, Dulepska, Martinska Ves, Gaj, Varoš, Banovo, Brčevec, Savska Cesta – Konak i Poljana – Poljanski Lug darovali su 36 tona hrane te više od 92 tisuće HRD-a. Sva je hrana kamionima otpremljena u Grude gdje se nalazio Središnji krizni štab Herceg-Bosne. U suradnji s Crvenim križem akciju su inicirali i proveli Vrbovčani, podrijetlom iz BiH. Ratovi na prostoru bivše Jugoslavije koje je izazvao Slobodan Milošević u sprezi s vojnim prosrpskim vrhom JNA-a doveli su i do egzodusa hrvatskog naroda s područja Kosova i Vojvodine. Obitelj Andreić s Kosova doselila se 1992. u Peskovec, a potom su slijedile obitelji Kolić, Perolić i Đorđević. Nakon izbijanja rata u Bosni i Hercegovini stigle su prve izbjeglice 1992., i to obitelji Anić, Blažević, Mandir, Lukić i Ojdanić. Neke su se od njih zadržale kraće vrijeme ili nekoliko godina te se odselile, a druge su svoj novi dom pronašle u Peskovcu.

Unatoč takvim složenim političko-ratnim prilikama u Hrvatskoj je bilo odlučeno da se u proljeće 1992. započne s odigravanjem svih ligaških sportskih natjecanja u onim dijelovima gdje je to bilo moguće. Veliki broj sportaša i dalje se nalazio u postrojbama HV-a, MUP-a ili drugim logističkim postrojbama u obrani Hrvatske. NSO Vrbovec također je u ožujku 1992. prionuo organizaciji natjecanja u ONL Vrbovec. Na održanom plenumu 24. ožujka odlučeno je da općinsko prvenstvo započne 5. travnja 1992. te da će se igrati po jednostrukom bodovnom sustavu. Svoj status zamrznuli su Croatia iz Nove Kapele i Polet iz Pirakovca jer nisu mogli osigurati dovoljan broj igrača ili zamjene za nogometaše koji su se nalazili u postrojbama Hrvatske vojske ili bili pripadnici MUP-a. Liga je brojila devet klubova: Banovo, Gaj, Gramip, Mladost, Napredak, Omladinac, Peskovec, Preseka i Žabnica. U proljetnom dijelu bilo je omogućeno da se igra još na stare sportske jugoslavenske legitimacije, koje će se zamijeniti na jesen prilikom preregistracije nogometaša za nove, koje će izdati Hrvatski nogometni savez.

Uoči proljetnog dijela odlučeno je da Peskovec vodi trenerski dvojac Stjepan Lisičak i Stjepan Zdenko Brezarić, a pristupili su i novi igrači, dok više njih nije moglo igrati nogomet jer su bili na raznim bojištima diljem Hrvatske. Peskovec je u proljetnom dijelu 1992. godine odigrao ove pripremne utakmice:08.03.1992., Peskovec – Sloboda 1:3, 15.03.1992., Peskovec – Gaj 8:0, 22.03.1992. Peskovec– Žir 0:3, 05.04.1992. Peskovec – Napredak 4:4 i 19.04.1992. Gaj – Peskovec 2:3.

Peskovec, 31. svibnja 1992. Peskovec – Preseka 2:2.

Peskovec, 31. svibnja 1992. Peskovec – Preseka 2:2.

Prvenstvo je započelo 12. travnja gdje su se u prvom kolu susreli: Žabnica – Mladost 4:0, Omladinac – Gaj 1:2, Banovo – Peskovec 0:1, Napredak – Gramip 3:1, dok je Preseka bila slobodna. Odmah na početku u derbiju kola Peskovčani su slavili u Banovu, a Gajci iznenadili pobjedom u Farkaševcu. Peskovčani su u sljedeće tri utakmice pobijedili Napredak – Gramip i Gaj i u četiri kola polučili maksimalan učinak s uvjerljivom gol razlikom 13:1. Razočarali su nogometaši Omladinca koji su osvojili svega dva bodaiz četiri kola. U osmom kolu odigrana je ključna utakmica prvenstva u kojem su se 31. svibnja1992. susreli Žabnica i Peskovec. Kako na tu utakmicu nije u zakazano vrijeme stigao delegirani sudac bio je postignut sporazumom klubova da utakmicu sudi Zlatko Rogožar iz Žabnice. Peskovčani su potvrdili svoju kvalitetu i pobijedili 3:0 čime su stvorili nedostižna tri boda ispred Banova i Preseke kolo prije završetka i postali po prvi puta u svojoj povijesti općinski prvaci. U posljednjem kolu u slavljeničkoj atmosferi Peskovec je kod kuće doživio jedini poraz od Omladinca, koji nije bio od presudnog značaja, jer su pitanje prvaka riješili tjedan dana ranije u Žabnici. Nakon odigrane utakmice pehar i priznanje novom prvaku ONL Vrbovec predao je tajnik NSO Vrbovec, Vladimir Mudrić kapetanu Peskovca Miljenku Ivošu. Najugodnije iznenađenje prvenstva bila je Preseka koja je zauzela drugo mjesto sa samo bodom iza Peskovčana. Osvajanje naslova općinskog prvaka bio je najveći uspjeh u povijesti NK Peskovca koji se u sezoni 1992./93. nije plasirao u Međuopćinsku zagrebačku ligu jer nije ispunjavao infrastrukturne uvjete: ograda, kabine i klupske prostorije nisu bili na razini za taj rang natjecanja. Međutim, to su iskoristili Preseka i Banovo koji su ušli u ligaško natjecanje ZNS-a. Peskovec je to je učinio u sezoni 1993./1994. kad je igrao u III. zagrebačkoj ligi Istok u kojoj je prvenstvo završio na 7. mjestu. To je bila najteža sezona u povijesti hrvatskog nogometa Republike Hrvatske za sve amaterske klubove. Naime, klubovi su u svakom kolu nastupali s drugom postavom jer im se jedan dio igrača i članova nalazio u obrani hrvatske države, budućnosti hrvatskog naroda i svih hrvatskih građana.

U pobjedničkoj sezoni u ONL Vrbovec 1991./92. igrali su: Boško Barbarić, Marijan Bencarić, Vladimir Bolfek, Branko i Mladen Brezarić, Branko Ćosić, Marijan Čokor, Stjepan i Krešimir Forgač, Željko Grežina, Miljenko Ivoš (kapetan), Vladimir Jagatić, Zvonimir Kantoci, Marko Kobaš, Stjepan i Željko Lisičak, Branko Maksimović, Zlatko Matečko, braća Ivan i Zoran Mikulić, Željko Orešković, braća Damir i Miroslav Pavečić, Mirko Petak, Salko Poljaković, Stevo Radojčić, Željko Rusek, Josip Mišo Škaro, Marijan Švegovec i Miljenko Štrac. Treneri su bili u jesenskom dijelu Željko Meštrović, a u proljetnom dvojac Stjepan Lisičak i Stjepan Zdenko Brezarić. Strijelci: Maksimović 8, Ivoš 5, K. Forgač 2, Kantolić 2, M. Pavečić 2, Poljaković 2, Ž. Lisičak 1 i I. Mikulić 1.

NK Peskovec prvak ONL Vrbovec 1991./92.

 

TABLICA OPĆINSKE LIGE VRBOVEC 1991./92.

  1. PESKOVEC 8 6   1   1   23 :  6  13
  2. PRESEKA 8   4   4   0   21 : 11  12
  3. BANOVO 8   5   1   2   18 :  7  11
  4. OMLADINAC 8   4   2   2   20 : 15  10
  5. GAJ 8   5   0   3   15 : 11  10
  6. NAPREDAK 8   2   1   5   17 : 23   5
  7. ŽABNICA 8   1   3   5   12 : 20   5
  8. MLADOST 8   2   0   6   12 : 22   4
  9. DUBRAVA 8   1   0   7   11 : 34   2

 

Literatura:

Stjepan Zdenko Brezarić, 2014. Sport, u: Sanja Prijatelj (ur.). Vrbovec – 770 godina, Vrbovec. Grad Vrbovec i Pučko otvoreno učilište Vrbovec.

Stjepan Zdenko Brezarić, NK Peskovec 1991./92. rukopis

Miljenko Ivoš, NK Peskovec 1991./92. rukopis

Tomislav Jurić, 2019., Vrbovčani u Domovinskom ratu, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata, HVIDR-a Vrbovec.

Ico Kerhin,; Miroslav Rede, 1994. Platinasti jubilej Zagrebačkog nogometnog saveza 1919 – 1994. Zagrebački nogometni savez.

Vrbovečki glasnik, 1992. godina

Zdenko Brezarić

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime