“Pera nekad i sad” – nova manifestacija posvećena tradicionalnom zalogaju

0
Komunalac add
Ove subote, 15. listopada Udruga “PERA” Vrbovec u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vrbovca otvara vrata nove manifestacije “Pera nekad i sad” posvećene našem tradicionalnom zalogaju. Manifestacija će se održati u Restoranu Marija s početkom u 10 sati. Udruga Pera od svog se osnutka bavi zaštitom pere, s namjerom da specijalitet dobije znak Europske unije kao zajamčeno tradicionalni specijalitet i na pragu smo dobivanja te oznake pa smo željeli dodatno i ovom manifestacijom skrenuti pažnju na našu peru, usporediti je s nekadašnjim perama i usporediti je s perama u okolici te s današnjom zaštićenom perom koja će se uklopiti u suvremenu gastronomsku ponudu – pojašnjava predsjednica udruge Suzana Trninić.
Udruge žena te zainteresirani pojedinci i obitelji iz naše okolice pripremit će svoje pere prema starinskim izvornim receptima. U goste će doći udruga Greben iz Novog Marofa, u kojem se već godinama održavaju Dani pere, a sličan specijalitet loparek pripremit će gošće iz Svetog Ivana Zeline. – Svi naši okolni krajevi vole se pohvaliti svojom perom i isticati kako je gradečka najbolja, ili rakovečka je najbolja ili presečka je prva i superfina. Mi smo odlučili svima dati priliku da pokažu kakve su njihove pere, da ih usporedimo s našom vrbovečkom i da gosti sve to isprobaju. Naša je namjera još više istaknuti našu gastro ponudu, ne samo peru, imamo u planu i druge manifestacije s drugim proizvodima, s kojima možemo brendirati našu destinaciju – naglašava direktorica Turističke zajednice grada Vrbovca Jasna Benedik.
U sklopu manifestacije održat će se i okrugli stol na kojem će enologinja Ana Marija Jagatić Korenika pričati o sljubljivanju pere s vinima, a Ljubica Sohora pričat će o uklapanju tradicijskih proizvoda u suvremenu gastronomsku ponudu. Posjetitelje očekuje i zabavan program u kojem sudjeluju HKUD Petar Zrinski, Dječji vrtić Vrbovec, IFS Brčevec. U programu sudjeluje i Učenička zadruga Vida Srednje škole Vrbovec, Prenoćište Marina, Restoran Marija, Restoran Galerija, Restoran Dioniz, Kralj catering, Ogranak seljačke sloge Gradečki Pavlovec.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime