“Pazi kako voziš, Djed Božičnjak te gleda”

0
Komunalac add

Božićna atmosfera već se uvelike ušuljala u našu svakodnevnicu, a blagdanskom ozračju s velikom i važnom svrhom pridružila se i Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije.

Iz ŽUC-a su tako na frekventnim lokacijama postavili ploče sa zanimljivim božićnim natpisima koji vozače pozivaju na defenzivnu vožnju. Upečatljive tekstove i ilustracije zasigurno će primijetiti svi sudionici u prometu, a snažne poruke upravo će ih potaknuti na oprezno i sigurno prometovanje.

„Uspori! Rudolph na cesti!“, “Pazi kako voziš, Djed Božićnjak te gleda!“, “Oprez! Vilenjaci nadgledaju promet!“, „Uspori! Još uvijek stigneš napisati pismo Djedu“, „Sve što nam treba ovog Božića si ti… Zato te molimo USPORI!“ natpisi su koji predstavljaju prometne božićne čestitke za sve sudionike u prometu, a potiču ih da djeluju u skladu s božićnim duhom – oprezno, sigurno i plemenito.

Želimo iskoristiti ovaj božićni period da podsjetimo ljude koliko je važno da svatko od nas bude svjestan i odgovoran sudionik u prometu. S obzirom na to da je ljudsku pažnju danas sve teže uhvatiti, odlučili smo komunicirati poruke sigurnosti kroz jednu lijepu božićnu priču koja će svakako ostaviti traga na sudionike u prometu. Blagdansko vrijeme donosi puno prilika za slavlja, stoga apeliramo na ljude da se suzdrže konzumacije alkoholnih pića ako će upravljati motornim vozilima – istaknuo je ravnatelj ŽUC-a Zagrebačke županije Tomislav Landeka.

 

Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije ovom je kampanjom još jednom pokazala važnost komunikacije u poticanju sigurnog i opreznog prometovanja i zaštiti sudionika u prometu. Podsjetimo, iskorak u komuniciranju sigurnosti napravili su i pločama s uočljivim natpisima „USPORI i slobodno zakasni svekrvi na ručak.“, „Budi frajer, ne vozi dok piješ.“, “Nisi Superman, uspori!“.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime