Ovog vikenda “Stara jela z Dugoga Sela”

0
Komunalac add

S ciljem očuvanja i promocije tradicionalnih jela posavsko-prigorskog kraja manifestacija „Stara jela z Dugoga Sela“, spremna je za još jedno izdanje. Bogati kulturni program započinje u petak 17. rujna u 18  sati otvaranjem izložbe radova umjetnika s 20. likovnih susreta Zagrebačke županije u velikoj sali Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo. Večernji sati biti će rezervirani za koncert Ivana Zaka.

Centralni događaj bit će drugog dana manifestacije, u subotu 18. rujna. Program započinje u 10  sati službenim otvaranjem manifestacije, a Dugoselci i njihovi gosti moći će uživati u raznovrsnoj ponudi tradicionalnih jela i pića. Od 16.30 sati slijedi folklorni kolaž šest KUD-ova iz posavsko-prigorskog kraja koji će predstaviti svoje tradicijske nošnje i plesove. Stručni žiri predvođen proslavljenim hrvatskim kuharom Tomislavom Špičekom od 17.30 sati ocjenjivat će najbolje martinske guske, kao i najbolje domaće dugoselske kolače.

Osim u ukusnoj hrani i dobroj kapljici, posjetitelji će moći obići i sajmeni dio manifestacije, na kojem će se predstavitidomaći OPG-i i obrti sa svojim  proizvodima.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime