Ove godine bez nagrada Grada Vrbovca

0
Komunalac add

Na ovogodišnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada Vrbovca neće biti dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim građanima.

Na jučerašnjem nastavku sjednice Gradskog vijeća prilikom izglasavanja ove odluke suzdržani su bili vijećnici SDP-a, HSS-a, nezavisni vijećnici Stjepan Tvorić, Hrvoje Herček i Dražen Sudinec.

Za predložene nagrade glasali su vijećnici HDZ-a, BM 365 Stranke rada i solidarnosti te nezavisni vijećnik Darko Dananić.

Klub vijećnika SDP-a i Laburista te vijećnica HSS-a pojasnili su svoj stav. –Nepotrebnim prekidanjem Gradskog vijeća prošle srijede doveli smo se u vremenski tjesnac. Do Dana grada ostala su samo dva radna dana što nije dovoljno da se na dostojanstven način zaslužnima uruče nagrade, znači izrade plakete, snime videi i ostalo – naveli su vijećnici.

Neizglasavanje nagrada komentirao je i gradonačelnik Denis Kralj. –To je isključivo rezultat lošeg vođenja sjednica gradskog vijeća od strane predsjednika vijeća Hrvoje Herčeka. Predsjednik vijeća dopušta raspravu mimo i protivno poslovniku. Na ovoj sjednici o dnevnom redu se raspravljalo čak 45 minuta, a u poslovniku jasno piše da se o dnevnom redu ne raspravlja. Sjednice vijeća time se nepotrebno produžuju u nedogled, a zatim se i nepotrebno prekidaju. Prošlu srijedu upozoravao sam predsjednika vijeća da ne prekida sjednicu prije nego se izglasaju nagrade grada, nažalost nije me poslušao. Po meni nije postojao niti jedan razlog za prekid sjednice prije tjedan dana. Kad sam ja bio vijećnik vijeća su trajala i do 2 ujutro, ako je trebalo – naglasio je Kralj.

Predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Herček naglašava kako nije bilo kršenja procedure oko dodjele nagrada i da su ispoštovana sva pravila prema Statutu i Poslovniku Vijeća. Svi su prijedlozi bili pravovaljani i nagrade su mogle biti pripremljene i uručene na vrijeme. – Gradonačelnik želi ujedno voditi i gradsko vijeće te si uzima za pravo u medijima kritizirati rad vijeća. U našoj komunikaciji prije sjednice niti jednom nije spomenuo da nema vremena za pripremu nagrada te da neće biti izglasane. No nakon neprihvaćanja njegovog izvješća o radu, dogodio se veliki obrat i Klub vijećnika SDP-a, Laburista i HSS-a zatražio je stanku te su nakon brifinga odlučili da neće glasati. Isto tako, nastup pojedinih vijećnika pokazuje da ima puno pretendenata na funkciju predsjednika Gradskog vijeća. Oni kritiziraju rad vijeća, a sami krše Poslovnik – istaknuo je Herček te dodao kako su nagrade mogle biti uručene i bez video filmova, kao prethodnih godina.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u ponedjeljak, 15. lipnja bit će uručena samo nagrada Dobri duh Vrbovca koju izravno dodjeljuje gradonačelnik. Nagradu će primiti poznati vrbovečki umjetnik Mladen Kefelja.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime