Otvoreno reciklažno dvorište na odlagalištu otpada Beljavine

0
Komunalac add

Građanima Vrbovca od danas je na raspolaganju reciklažno dvorište otvoreno na odlagalištu otpada Beljavine. Ukupna vrijednost projekta je 962.353 kune. EU sufinanciranje iznosi 817.999 kuna, ostatak sredstava osigurao je Grad Vrbovec.  –Imali smo problema oko podloge, pa smo morali uložiti još oko 200 tisuća kuna kako bi to riješili i završili ovaj projekt. Nadam se da će građani koristiti reciklažno dvorište, s kojim pratimo sve standarde koji su danas potrebni kad je u pitanju zbrinjavanje otpada – rekao je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

Reciklažno dvorište namijenjeno je za preuzimanje manjih količina otpada isključivo od građana s područja grada Vrbovca, rekao je direktor tvrtke Komunalac Vrbovec Mato Jelić. – Dvorište je opremljeno, svi kontejneri su označeni i spremni smo za zaprimanje otpada. Građani se prvo moraju javiti našem djelatniku jer svaki se otpad mora izvagati. Pozivam građane da svoj opasni i neopasni otpad iz kućanstva koji inače nisu znali zbrinuti od sada odlažu na dvorištu – naglasio je Jelić.

Korištenje reciklažnog dvorišta je besplatno uz predočenje osobne iskaznice. Građani u reciklažnom dvorištu mogu odložiti više od 20 vrsta otpada, a popis su dobili na kućne adrese uz svoje račune za komunalni otpad.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime