Otvoreno prvenstvo TK Vrbovec

0
Komunalac add

Na terenima TK “Vrbovec” od 9. do 11. rujna 2023. godine održano je Otvoreno prvenstvo TK “Vrbovec”. Nakon turnira do 10,12 i 18 godina ovo je posljednje natjecanje iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza te je ovaj turnir potvrda dobrog rada i truda koji se ulaže u Klub u posljednjih nešto više od godinu dana. – Kao organizatori smo dobili puno pohvala od natjecatelja i njihove pratnje te njihova obećanja da se vidimo opet u narednim godinama i to nam daje dodatan vjetar u leđa da nastavimo tako dalje – poručuju iz TK Vrbovec.

Samo natjecanje je bilo gotovo 100% popunjeno, od mogućih 48 mjesta koja su, prema propozicijama, ograničena radi broja postojećih terena, na prvenstvo se odazvalo njih 45 i to iz raznih krajeva Hrvatske. Uz već standardno brojne tenisače iz Zagreba, stigli su i natjecatelji iz Čakovca, Samobora, Koprivnice, Zaboka, Bjelovara, Ogulina i Splita.

Bila je to jedna lijepa promocija našeg Grada i Kluba. Imali smo i domaće predstavnike. To su bili polaznici naše teniske škole Lara Lušić i Roko Jendriš. Nažalost nisu uspjeli doći do pobjeda ali treba uzeti u obzir da im je ovo bilo njihovo prvo natjecanje ovakvog tipa i jedno veliko iskustvo za dalje i nastavak natjecateljskog tenisa. Klub je ponosan na njih i vjeruje kako će uz ustrajan rad i zalaganje doći i do povoljnijih rezultata na natjecanjima. Ovo je samo jedan korak prema tome – istaknuli su organizatori.

U subotu su, prema rasporedu i propozicijama natjecanja, odigrani susreti u skupinama, najbolja 2 iz skupina su se plasirala u glavni turnir koji je nastavljen u nedjelju. U subotu je odigrano ukupno 63 mečeva, zadnji mečevi su se morali održati pod rasvjetom te su završeni tek oko 22 sata. Gotovo 100-tinjak ljudi je posjetilo vrbovečke terene samo u subotu. Klub je, uz pomoć vrijednih članova i donacije mesne industrije PIK Vrbovec, u subotu i nedjelju organizirao roštilj za sve prisutne.

Za sve natjecatelje hrana je bila besplatna i moramo istaknuti da je to rijetkost na natjecanjima takve vrste. Još jednom veliko hvala svima koji su na bilo koji način pomogli te PIK-u Vrbovec na sponzorstvu mesa. Nadamo se daljnjoj suradnji i što boljoj promociji grada Vrbovca u narednim događajima i natjecanjima – poručili su iz TK Vrbovec.

Nedjeljnim nastavkom natjecanja poznati su bili prvi osvajači medalja. U popodnevnim satima u konkurenciji parova za dječake do 14 godina, u finalu između para Roščak/Silov i Kovačević/Zmajić boljim su se pokazali prvi nositelji Leon Roščak iz Samobora i Leo Silov iz Chromos-Savice(Zg) te su time osvojili naslov i zasluženo osvojili zlatne medalje.

U konkurenciji djevojčica, u odličnim, napetim i zanimljivim mečevima parova, nešto iza 20 sati, pobjedu i naslov odnosi par Filipa Bešlić (TK Hrvoje) i Amber Maria Kažinić (Top Spin). U finalu su bile bolje od Marije Kordić i Nike Kraljević.

U ponedjeljak je nastavljeno natjecanje u pojedinačnoj konkurenciji. Poraženi polufinalisti u kategoriji dječaka su Leon Roščak i Vid Horvatić Jambor te su time podijelili 3./4. mjesto. U kategoriji djevojčica u finale se nisu uspjele plasirati Nika Brkić i Marta Gregurina te su time također osvojile 3./4. mjesto.

Pobjednica OP TK “Vrbovec” do 14 godina u konkurenciji djevojčica je Sara Puškarić iz TK Frankopan (Ogulin) koje je u finalu bila bolje od Petre Hanžel iz HATK Mladost (Zagreb). 1. i 2. nositelj turnira opravdali su svoj status i ranking te su se zajedno našli u finalu. Naslov prvaka u konkurenciji dječaka u napetom i zanimljivom meču osvojio je Juraj Kodrić[1] (TK Stars iz Samobora) pobjedom u tri seta protiv Lea Silova[2] iz TK Chromos-Savica(Zagreb).

Čestitamo svim osvajačima nagrada te svim drugim natjecateljima koji su došli na naše terene. Nadamo se da su svi uživali i da će nam se ponovno vratiti. Ovim turnirom završena je još jedna, po nama kao organizatorima, uspješna natjecateljska kalendarska godina. Jasno je vidljiv porast natjecatelja i kvaliteta svih turnira raste. Pred nama su još naši turniri koje planiramo organizirati u vlastitom angažmanu. Predstoji nam Prvenstvo grada Vrbovca, Veseli turnir, memorijalni turnir veterana Josip Jurković te turnir teniske škole. Nadamo se da će nam vremenska prognoza ići na ruku i da će sezona na vanjskim terenima biti što duža. Termini još nisu poznati, najizglednije je da će to biti krajem rujna i početkom listopada, ali ćemo o točnim terminima sve na vrijeme obavijestiti kako bi što više tenisača došlo na naše terene i uživalo u “bijelom” sportu – dodaju organizatori.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime