Otvoreno prvenstvo Teniskog kluba Vrbovec do 12 godina

0
Komunalac add

Od 11. do 14. svibnja održano je Otvoreno prvenstvo Teniskog kluba Vrbovec za dječake i djevojčice do 12 godina. Turnir je sastavni dio HTS-ovog kalendara te je 2. ranga, odnosno jakosno je odmah ispod Prvenstva Hrvatske. Zbog propozicija natjecanja te minimalnog broja terena za održavanje samog natjecanja (a to je minimalno 8 terena), organizacija je bila u suradnji s dva kluba iz Križevaca, TK Križevci te TK Radnik Križevci.

U nedjelju su na njihovih 5 terena održana prva 2 kola glavnog turnira pojedinačne konkurencije za dječake te je započeo bonus turnir za sve one koji su poraženi u prvom kolu. Nakon odigranih susreta, oko 16 sati svi su nastavili turnir parova na terenima TK Vrbovec. –Veliko hvala prijateljima iz Križevaca na ustupljenim terenima te pomoći oko same organizacije. Gosti su zadovoljni i od svih smo mogli čuti samo riječi hvale – poručili su iz TK Vrbovec.

Sami turnir započeo je u subotu na terenima TK Vrbovec i to sa kvalifikacijama u pojedinačnoj konkurenciji za dječake i djevojčice. Ukupno je bilo 48 prijavljenih, od toga 19 djevojčica te 29 dječaka iz raznih dijelova Hrvatske, od Osijeka, Đurđevca, Daruvara, Zaboka, Zaprešića, Varaždina, Čakovca, Opatije, Sarajeva te neizostavnih tenisača iz Zagreba i bliže okolice.

Ukupno je odigrano 99 susreta u sva 4 dana te smo ponosni da smo, unatoč obnovi zgrade i nedostatku unutarnjih prostorija koje se renoviraju te činjenici da smo u klupskoj zgradi trenutno bez vode, uspješno priveli turnir kraju. Zahvale idu i svim roditeljima i natjecateljima koji su imali razumijevanja zbog trenutne situacije. Hvala NK Vrbovec i gradu Vrbovcu na pomoći jer su nam dali na korištenje prostor bivšeg kafića koji se nalazi na Gradskom stadionu. Kroz vikend organiziran je roštilj na obje lokacije i to u suradnji sa mesnom industrijom PIK Vrbovec plus koja nam je donirala meso koje je savršeno pripremljeno od strane članova svih klubova. Ponovno se moramo zahvaliti našim vrijednim članovima koji su proveli veći dio svog vremena na terenima te su pomagali oko roštilja, zalijevanja terena i svih sitnica koje je organizacija natjecanja zahtijevala – istaknuli su iz TK Vrbovec.

Pobjednica OP TK Vrbovec do 12 godina je Ema Štajcar iz TK Varteksa, u finalu je bila bolja od Lucije Grbeš. Treće i četvrto mjesto podijelile su Tia Jurinec i Una Oruč. U kategoriji dječaka najbolji je bio Jakov Ogrizek iz TK Feniks (Daruvar). U finalu je svladao Mihaela Hećimovića koji je time osvojio 2. mjesto. U polufinalu Andrej Koprivanac i Jakov Horvatin podijelili su preostala 2 pehara.

Pobjednice parova u konkurenciji djevojčica su Tia Jurinec i Ema Štajcar dok su kod dječaka najbolji bili Mihael Hećimović i Andrej Koprivanac. Bonus turnir osvojili su Vito Pavliček (TK Križevci) te Viktoria Šantić (TK Hrvoje). Svima su dodijeljeni pehari i medalje te su svi natjecatelji na poklon dobili i personalizirane majice koje su izrađene u suradnji sa Hrvatskim teniskim savezom.

Ovu subotu, 18. svibnja, seniorska momčad TK Vrbovec započinje svoj prvi susret III. međužupanijske lige – Središte. U goste im stiže momčad TK Tenis Jaska. Susreti počinju u 10 sati te će kasnije za sve biti organiziran roštilj i druženje.

Uz susret seniorske ekipe, u subotu je na rasporedu i OP TK Vrbovec do 16 godina, turnir 3. ranga iz kalendara HTS-a. – Posljednjih godina sve je manje interesa za tu dobnu skupinu, ali se nadamo da će biti dovoljno prijava i da će se turnir održati – poručuju iz TK Vrbovec.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime