Otvoreno novo parkiralište u centru – kreće uvođenje reda u parkiranje!

0
Komunalac add

Od danas je otvoreno novo parkiralište u Ulici Stjepana Radića, kraj vrbovečkog Doma zdravlja. Uži centar Vrbovca dobio je 20 novih parkirnih mjesta, a u sklopu projekta uređen je i budući ulaz u Hitnu službu te dio nogostupa uz dječje igralište.

Drago mi je da je parkiralište otvoreno upravo u utorak, na sajmeni dan kad je gužva u Vrbovcu najveća i kad nedostatak parkirnih mjesta u našem gradu dolazi najviše do izražaja. Parkiralište se nalazi neposredno uz Dom zdravlja pa je primarno i namijenjeno korisnicima doma koji do sada nisu imali dovoljno parkirnih mjesta na raspolaganju. Svi znamo da se tu većinom radi o starijim i slabije pokretnim osobama pa je proširenje parkirališta bilo nužno – istaknuo je gradonačelnik Denis Kralj.

Vrijednost radova iznosi oko 200.000 kuna, a izvođač je Komunalac Vrbovec. Podsjećamo, prošle godine uređena su tri nova i jedno staro parkirno mjesto kod pošte na kojima je dozvoljeno parkiranje u trajanju od 15 minuta i devet novih parkirnih mjesta kod I. osnovne škole.

S povećanjem broja parkirnih mjesta, iz Grada stiže i najava o uvođenju reda u parkiranje.-Prvenstveno se to odnosi na parkiranje na zavoju kod pošte i kod kocke na ulazu u gradski park. Komunalni redari su završili tečaj i dobili licencu prometnih redara pa ćemo krenuti i s naplatom kazni za vozila koja su nepropisno parkirana. Još do kraja svibnja izdavat ćemo upozorenja, a s početkom lipanja krenut ćemo i sa izdavanjem novčanih kazni. Navike da autom uđemo u pekaru na trgu se moramo riješiti. Parkirnih mjesta bi sad trebalo biti dovoljno i mislim da svatko može napraviti par koraka od parkirališta do centra – izjavio je Kralj te zamolio vozače da se počnu pridržavati pravila.

Inače, kazne za krivo parkirane automobile iznosit će 300-700 kuna.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime