Otvorenjem Senzornog vrta obilježen Dan Centra Stančić

0
Komunalac add

Centar za rehabilitaciju Stančić obilježava 64 godine postojanja. Godišnjica Centra obilježena je danas otvorenjem Senzornog vrta za osobe s invaliditetom, koji je financiran donatorskim sredstvima Zagrebačke županije, Zagrebačkog holdinga, HEP-a, Scott Badera i Dekor stila. – Senzorni vrt zamišljen je kao edukativna i interaktivna oaza, koja služi za učenje i kao kutak za opuštanje. Sastavni dio parka su i sprave koje služe kao zvučni, vidni ili taktilni podražaj. Odabrane su biljke koje se ističu nekom značajkom, strukturom lista ili kore, mirisom, prepoznatljivim i jestivim plodom – pojasnila je ravnateljica Centra Sanjica Grbavac.

Centar Stančić trenutno provodi dva velika projekta. Prvi je projekt “Dva koraka dalje” za koji su dobili bespovratna sredstva Europskog socijalnog fonda u iznosu od 11.5 milijuna kuna. – Dobivena sredstva iskoristit ćemo za opremanje naših dnevnih centara te nabavku mini busa i kombi vozila za jednostavniji prijevoz osoba s invaliditetom. Projektom je planirano zapošljavanje i edukacija 13 stručnih radnika koji su neophodni za pružanje socijalnih usluga u zajednici – ističe Grbavac.

Drugi veliki projekt vrijedan 8.5 milijuna kuna uključuje i izgradnju potpuno novog Dnevnog centra za djecu s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom u Vrbovcu. –U sklopu centra bi se za djecu s teškoćama na području Vrbovca i okolice pružala usluga rane intervencije, dnevnog boravka i psihosocijalne podrške. Odraslim osobama koje dolaze iz udomiteljskih obitelji, a kojih ima jako puno na vrbovečkom području, u centru bi se također pružala psihosocijalna podrška i omogućilo druženje s vršnjacima – naglašava Grbavac.

Usluge Centra trenutno koristi 407 korisnika, djece s poteškoćama u razvoju i odraslih osoba s invaliditetom. –Uz naravno veliko hvala gradovima, općinama, institucijama s kojima surađujemo i lokalnoj zajednici, željela bih iskoristiti priliku i zahvaliti svim djelatnicima centra bez kojih ništa ne bi bilo moguće, jer ovdje njegujemo jednu obiteljsku kulturu i trudimo se da vlada prijateljsko okruženje uz poticaj i podršku našim korisnicima – poručuje Sanjica Grbavac.

Dan Centra Stančić svojim su nastupom uljepšale i vrbovečke Lere te Dječji zbor Angelus iz Lonjice.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime