Otvorenje pumptrack poligona u Vrbovcu

0
Komunalac add

Novi pumptrack poligon u Jugu, u Ulici Ladislava Kiša otvara se u srijedu, 14. lipnja u 18 sati. Svečano otvorenje održat će se uz demonstratore: Miha Glavič, profesor tjelesnog odgoja BMX demonstrator, Matic Flajs, grafički dizajner i skate demonstrator i Miha Fištravec, profesor tjelesnog odgoja, BMX demonstrator.

Pumptrack je neprekidna petlja ravnina i uzvisina po kojoj se može voziti i bez pedaliranja. Oblik pumptracka omogućuje zabavnu, ali i sigurnu sportsku aktivnost, na površini koja može biti manja od košarkaškog terena. Asfaltni pumptrackovi pogodni su za sve veličine bicikala, skateboardova, koturaljki, romobila i slično. Na pumptracku se mogu voziti biciklisti svake životne dobi i tehničke spremnosti.

Ovaj inovativan princip kretanja čini pumptrack atraktivnim i drugačijim od svih sličnih igrališta i sportskih terena.

Vrbovečki pumptrack poligon se nalazi uz nogometno, košarkaško i dječje igralište u Ulici Ladislava Kiša, na gradskoj čestici ukupne površine od 903 m2. Vrbovečki pumptrack poligon 11. je poligon u Hrvatskoj asfaltne površine 379m2 te ukupne površine od 735 m2.

Pumptrack poligoni izgledaju vrlo raznoliko i možda opasno za neke. Međutim, za razliku od prvog dojma, vrlo su sigurni, što u konačnici potvrđuje i certifikat o usklađenosti s europskim standardima za dječja igrališta. Na pumptrack poligonima mogu se organizirati različita događanja i natjecanja.

Pumptrack poligon prijavljen je na natječaj LAG-a Prigorje te je odobren. Investitor je Grad Vrbovec, a izvođač radova Zajednica ponuditelja Aliansa ASE d.o.o. i HD Navigatio d.o.o.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime