Otvorenje manifestacije “Kaj su jeli naši stari” ove godine u petak

0
Komunalac add

Otvorenje tradicionalne manifestacije „Kaj su jeli naši stari“ ove će se godine održati u petak, 27. kolovoza. Najavila je gostujući u našem programu direktorica Turističke zajednice Grada Vrbovca Jasna Benedik. – Jedna od novosti bit će službeno otvorenje manifestacije dan ranije nego inače. Planiramo da to bude u večernjim satima, oko 20 sati, kako bismo izbjegli vrućine, a i bit će to i malo drugačiji ugođaj nego što je bio proteklih godina. U centru ćemo složiti pet, šest punktova za podjelu hrane. Ugostitelji će kuhati hranu u svom objektu te će je donijeti u centar na štand. Udruge žena koje imaju sanitarne iskaznice i covid potvrde, dijelit će hranu u posebnim posudicama te prodavati posjetiteljima po simboličnoj cijeni, zdjelica ove godine nećemo imati – rekla je Benedik.

Također, dodaje da će na punktovima biti uređeno „dvorište“ koje će moći primiti određeni broj ljudi te će oni tamo moći sjesti ili stati te pojesti kupljenu hranu, a svaki punkt će biti ukrašen prema različitim temama. Na kraju će se ocjenjivati kreativnost udruga te izabrati najbolje uređen punkt. Udruge žena ove godine neće pripremati hranu, ali će moći ispeći suhe kolače i to zapakirano prodavati.

Naglasila je da hrane neće nedostajati iako će ovogodišnja manifestacija izgledati malo drugačije te biti u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama. – Mnogo “bure” izazvala je informacija da će posjetitelji morati imati COVID potvrde. Prilagodit ćemo se svemu onome što nam se naredi. Moramo se zaista ponašati odgovorno. Zaista se trudimo napraviti ono što je najbolje za sve nas. Razgovaramo s epidemiolozima, stožerom, sanitarcima… Za sada nam još ne mogu sa stopostotnom sigurnošću reći, hoće li ti punktovi za kontrolirani ulaz biti dovoljni ili ćemo morati još nešto drugo napraviti. Ono što mi želimo jest to da budemo odgovorni – istaknula je.

Što se tiče zabavnog programa, posjetitelje će u petak zabavljati TBF, u subotu Danijela Martinović te u nedjelju grupa Begini. Po različitim punktovima svirat će lokalni bendovi i tamburaši, a kao i svake godine bit će organizirane i izložbe, predstave te ostali sadržaji.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime