Otvorenje izložbe “Unutarnji svemir” Mirne Savić

0
Komunalac add

Otvorenje izložbe skulptura pod nazivom “Unutarnji svemir” autorice Mirne Savić održat će se u ponedjeljak, 19. veljače u prostoru udruge Artoratorij, ulica Matije Gupca 3 s početkom u 18 sati.

U svima nama leži kreativna sila koja prethodi svemu što poznajemo. Kroz njezinu snagu rađaju se svjetovi, ideje i sva čuda koja oblikuju našu stvarnost. Bez obzira na vjeru ili filozofiju, ideja o Stvaratelju podsjeća nas na našu povezanost s nečim što nadilazi našu prolaznost i ograničenja. Kao što u svemiru postoje sile koje pokreću širenje galaksija na neopisive udaljenosti, tako i u nama leže različite dimenzije misli, emocija i iskustava koje oblikuju našu jedinstvenu stvarnost. Ova serija istražuje te dubine ljudske svijesti kroz apstrahirane prikaze kozmičkih prostora u kombinaciji s figuracijom i elementima koji simboliziraju univerzum, znanje, transformaciju, cjelovitost i ravnotežu. Radovi služe kao svojevrsni omaž svemiru te podsjeća na našu moć kao kreatora ili destruktivnog entiteta – stoji u deplijanu izložbe.

Inače, Mirna Savić rođena je u Zagrebu 05.08.1993. godine. 2012. godine završava kiparstvo u školi primijenjene umjetnosti i dizajna te iste godine upisuje akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer kiparstva. Dobitnica je Rektorove nagrade 2017. godine. Diplomirala je 2018. godine te otvara svoju prvu samostalnu izložbu u POUVG-u ”Animalizam” i nastavlja djelovati kao scenograf u sceni Gorica u predstavama : ”Dnevnik fejsbuk idiota”, ”Sarina nit” i ”Uzbuna u plastičnom carstvu.” Postavlja interaktivnu javnu skulpturu ”Mogut” na trgu Galženica u Velikoj Gorici. Sudjeluje na brojnim festivalima i kolonijama izrađujući  skulpture u kamenu, ledu, pijesku, glini. Izlaže na nekoliko grupnih izložbi u Velikoj Gorici, Varaždinu i nekolicini gradova u Dalmaciji te postavlja javne skulpture u gradu Križevci. Ilustratorica je dječje knjige ”Lukasova plesna pustolovina” i ”Grga traži obitelj”. Vlasnica je obrta za umjetničko stvaralaštvo ”OMNI ART”.

Izložba “Unutarnji svemir” može se pogledati do 16. ožujka uz prethodnu najavu udruzi Artoratorij.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime