Otvorenje izložbe umjetnice Laure Barić

0
Komunalac add

U sklopu projekta „Vrbovečko kreativno ljeto“ sutra će se održati otvorenje izložbe umjetnice Laure Barić s početkom u 18 sati u prostoru udruge Artoratorij na adresi Ulica Matije Gupca 3. Izložbu će pratiti radionica za djecu u subotu, 01. kolovoza u 17:30 sati.

Laura će se predstaviti multimedijalnom izložbom, a zainteresirani mogu pogledati izložbu sljedećih deset dana. Inače, Laura Barić rođena je 1993. godine i svoje djetinjstvo provela je u Vrbovcu. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, na odsjeku za Animirani film i nove medije 2016. godine. Do sada je sudjelovala u nizu grupnih izložbi i rezidencija u Hrvatskoj i inozemstvu. 2019. godine osvojila je nagradu Grisia Youth festivala u Rovinju. Bila je polaznica internacionalnog post-diplomskog programa WHW akademije.

Multimedijalna ambijentalna instalacija koju gradi, direktno zaposjedajući dani prostor propituje spontanitet, dječji naboj i energiju koja se opire zadanoj strukturi. Ona se bavi energijom koja je u svom izrazu nekontrolirana i kreativna – naglašavaju organizatori.

Podsjetimo, projekt „Vrbovečko kreativno ljeto“ osmišljen je kao kreativna i likovna nadopuna turističkoj i kulturnoj ponudi Grada Vrbovca. Besplatan je za javnost, realiziran uz potporu Grada Vrbovca, a provode ga članovi Udruge Artoratorij – akademska slikarica Verena Jakuš i magistar likovne edukacije i kipar Ivan Mak.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime