Otvorenje izložbe “Hommage Zagorki”

0
Komunalac add

Pučko otvoreno učilište Vrbovec u četvrtak, 2. ožujka obilježava 150. godišnjicu rođenja prve hrvatske novinarke i najčitanije spisateljice Marije Jurić Zagorke (rođena je 2.3. 1873. godine na imanju Negovec kod Vrbovca). Obljetnicu Zagorkina rođenja obilježit će otvorenjem multimedijalne izložbe “Hommage Zagorki” s početkom u 19 sati. Autorica izložbe je Sanda Stanaćev Bajzek.

Žena koja je rušila stereotipe, koja je bila ispred svog vremena, koja je anticipirala i nadahnjivala, a čini to i danas. Ne čudi stoga da je devetogodišnji izložbeni projekt FEMININOLOGIJA (čiji idejni i stručni koncept potpisuje Sanda Stanaćev Bajzek) ove godine koncipiran kao Hommage Zagorki i što će se upriličiti upravo u Vrbovcu. Zaslužena je to posveta njenom životu i stvaralaštvu, vrijednoj baštini koju je za sobom ostavila, poručuju iz Hrvatske udruge likovnih umjetnika i likovnih kritičara.

I danas svojim stavovima začuđujuće aktualna, onakva kakvom je otjelovljuje jedanaest izuzetnih femina, hrvatskih vizualnih umjetnica: Ivana Bakal, Ana Horvat, Nikolina Ivezić, Zvjezdana Jembrih, Koraljka Kovač, Lee Kralj Jager, Valerija Jakuš, Ivana Ožetski, Gabrijela Šimić, Jana Žiljak Gršić i Nada Žiljak.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime