Otvorenje izložbe “Arhiva sjećanja” Ive Čukelj

0
Komunalac add

Otvorenje izložbe „Arhiva sjećanja“ autorice Ive Čukelj održat će se u ponedjeljak, 18. rujna u prostoru udruge Artoratorij u Ulici Matije Gupca 3 s početkom u 19 sati. Izloženi radovi dio su ciklusa radova na temu baštine, ručnog rada i obiteljskog nasljedstva.

Autorica rekreira uspomene svoga doma iz djetinjstva kroz predmete koji su obilježili njeno odrastanje, ali i ujedno bili počeci njenog kreativnog stvaralaštva. Tako je i sam medij u kojem stvara dio obiteljskog nasljedstva kojim se bavim u svom trenutnom umjetničkom istraživanju. Šivanje je aktivnost koja spaja njenu obitelj i nije slučajno da je odabrala baš njega.

Materijalizacijom uspomena šivanjem i vezom njeguje tradiciju, ali i izdvaja povijest na jedan novi način. Izložena instalacija tako ima za zadatak uvesti u svijet uspomena i mašte i stvoriti neki novi prostor, nalik na one iz autoričinog sjećanja.

Inače, Iva Čukelj je vizualna je umjetnica (Zagreb, 1993.) koja se u radu fokusira na tekstil, ručni rad i baštinu kroz medij instalacije. Diplomirala je Likovnu kulturu na nastavničkom odsjeku te 2022. Nove medije na odsjeku za Animirani film i nove medije. U umjetničkoj praksi istražuje položaj ručnog rada u suvremenoj umjetnosti te promišlja o temama sjećanja, nasljeđa i tradicije te ženskom pitanju. Živi i radi u Zagrebu kao profesorica Likovne kulture.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime