Otvorenje energetski obnovljene zgrade Gradskog stadiona

0
Komunalac add

Danas je otvorena energetski obnovljena zgrada Gradskog stadiona u Vrbovcu. Ukupna vrijednost projekta energetske obnove zgrade stadiona je 2.734.359,60 kuna, a radove je izvodila firma PLUDUX ART d.o.o. iz Konjščine.

Iz Europskog fonda za regionalni razvoj dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 1.220.033,480 kuna.

Koji su radovi izvedeni u sklopu projekta pojasnila je Irena Skopljak Barić iz Razvojne agencije Grada Vrbovca. – Obnovom energetske funkcionalne cjeline projektirana je ušteda toplinske energije za grijanje oko 53 posto. Projektom je obuhvaćena provedba mjere energetske učinkovitosti, izvedena je fasada, zamijenjena je vanjska stolarija, krovni pokrov, rekonstruiran je pod, grijanje prizemlja zgrade, ugrađeno je centralno upravljanje instalacijom vode za tuširanje u svlačionicama te ugrađen visokoučinkoviti sustav prozračivanja i rasvjetna tijela zamijenjena su učinkovitijima – naglasila je Skopljak Barić.

Projekt energetske obnove stadiona uspješno smo priveli kraju, rekao je zamjenik gradonačelnika Robert Đuranec. – Nadam se da ćemo ovom investicijom, uz veću energetsku učinkovitost zgrade i smanjene troškove održavanja, uspjeti privući i naše najmlađe da se počnu baviti sportom jer sad ovdje imaju vrhunske uvjete. Također se nadam da ćemo sada uspjeti organizirati i sportska događanja višeg ranga, koja su nam svakako u interesu jer na taj način pridonosimo i promidžbi našeg grada – istaknuo je Đuranec te zahvalio svim investitorima.

S odrađenim poslom zadovoljan je predstavnik izvođača radova tvrtke Pludux Art Filip Pluščec. –Drago mi je što smo na javnoj nabavi dobili ovaj posao i što smo obnovili ovaj stadion jer sam ujedno i član NK Vrbovec koji sada trenira u ovom puno ugodnijem objektu. Stadion je bio u lošem stanju, a sada osim što je estetski ugodniji ujedno je i puno funkcionalniji i veće je zadovoljstvo svakodnevno dolaziti ovdje. Potrudili smo se da radovi budu dobro izvedeni – poručio je Pluščec.

Gradskim stadionom od prošle godine upravlja tvrtka Gradski objekti Vrbovec. – S ovim smo projektom podigli standard za sve naše sportaše. Ovaj stadion središte je naše Gradske zajednice sportskih udruga, tu djeluje NK Vrbovec, KK Vrbovec, Hrvački klub Vrbovec i desetak drugih klubova – rekao je direktor tvrtke Gradski objekti Vrbovec Marko Belošević.

Projekt je provoden sukladno Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., Prioritetnoj osi 4 Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, investicijskom prioritetu 4c Podupiranje energetske učinkovitosti, pametnog upravljanja energijom i korištenja OIE u javnoj infrastrukturi, uključujući javne zgrade, i u stambenom sektoru, te Specifičnom cilju 4c1 Smanjenje potrošnje energije u zgradama javnog sektora. Projekt pridonosi ostvarenju ciljeva Direktive o energetskoj učinkovitosti (2012/27/EU), Dugoročne strategije za poticanje ulaganja u obnovu nacionalnog fonda zgrada Republike Hrvatske i Trećeg Nacionalnog akcijskog plana energetske učinkovitosti.  Obnovom energetske funkcionalne cjeline (ETC-a) projektirana je ušteda toplinske energije za grijanje nakon provedbe projekta od 53,01 %.


Sadržaj članka isključiva je odgovornost Grada Vrbovca.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime