Otvorene prijave za pomoć vrbovečkim gospodarstvenicima

0
Komunalac add

Danas su otvorene prijave za set mjera pomoći gospodarstvenicima i građanima pogođenima pandemijom COVID-19 koje je pripremio Grad Vrbovec.

Podsjetimo, radi se o sljedećim mjerama pomoći:

Program pomoći poduzetnicima za očuvanje poslovne aktivnosti zbog posebne okolnosti uvjetovane pandemijom COVID-19. Riječ je o namjenskim, jednokratnim potporama poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima. Jednokratne potpore isplaćivat će se u visini od 3.000 kuna poslodavcima koji zapošljavaju 1 ili 2 radnika, 5.000 kuna poslodavcima sa 3 ili 4 radnika te 7.000 kuna onima sa 5 i više radnika.

Oslobođenje od plaćanja komunalne naknade za pravne osobe u 100 postotnom iznosu za poduzetnike i obrtnike kojima je Odlukom Stožera civilne zaštite RH obustavljen rad za vrijeme trajanja obustave rada te u 30 postotnom iznosu za ostale koji su pogođeni krizom, ali još uvijek rade.

Oslobođenje od plaćanja komunalne naknade za građane koji su ostali bez posla za vrijeme krize ili kojima su zbog situacije s korona virusom umanjena primanja, sa stavke osobnog dohotka umanjuje se komunalna naknada za 50% na njihov zahtjev za vrijeme trajanja situacije uzrokovane korona virusom.

Oslobođenje od plaćanja zakupnina javnih površina za poduzetnike i obrtnike kojima je Odlukom Stožera civilne zaštite RH obustavljen radOslobođenje roditelja od plaćanje vrtića za vrijeme dok su vrtići zatvoreni – automatski odrađuje vrtić.

Sve zahtjeve i dokumentaciju možete pronaći na linku:
https://vrbovec.hr/2020/05/08/10897/

Informacije možete zatražiti i na e-mail adresama:
marijana.jaklinovic@vrbovec.hr
ilijana.cvjetanovic@vrbovec.hr

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime