Otvorena Kućica za apiinhalaciju udisanjem zraka iz košnice

0
Komunalac add

Na pčelinjaku obitelji Lipić u Potočecu jučer je otvorena Kućica za apiinhalaciju udisanjem zraka iz košnice.

Na otvorenju se okupilo 30-tak osoba, a Jasmina Lipić upoznala je prisutne sa svojim počecima bavljenja pčelarstvom. Govorila je tome kako je došlo do razvoja najnovijeg projekta izgradnje apiinhalacijska kućice, koju je posvetila svom ocu Josipu Posariću, a dotaknula se i teme pčelarstva i turizma.

Apiinhalacija je apiterapijska metoda udisanja ljekovitog aerosola iz pčelinjih košnica preko inhalacijske maske. Aerosol je mješavina peluda, propolisa, matične mliječi, nektara, odnosno svega što pčele unose u košnicu, a apiinhalacija pčelinjim proizvodima ima veliku ulogu u liječenju i prevenciji respiratornih bolesti i oboljenja.

Načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec pohvalila je pčelarske projekte obitelji Jasmine i Igora Lipića koji doprinose i promociji općine te prerezala traku i tako na svečani način službeno otvorila apiinhalacijsku kućicu. Poslije toga je održan domjenak u Društvenom domu u Potočecu.

Direktorica Turističke zajednice Vrbovec Jasna Benedik zaželjela sreću obitelji Lipić u promociji pčelarstva i turističkih potencijala vrbovečkog kraja.

Uz navedene, na otvorenju apiinhalacijekse kućice bili su i predstavnici Udruge pčelara Vrbovec, čija je predsjednica upravo Jasmina Lipić, predsjednik Konjogojske udruge Vrbovec Željko Vrščak, rodbina i prijatelji obitelji Lipić te stanovnici Potočeca.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime