Otvorena izložba radova polaznika Obrta za čuvanje djece Palčić

0
Komunalac add

U Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec otvorena je izložba polaznika Obrta za čuvanje djece Palčić. Naziv izložbe je „Mašta radi svašta“ te prikazuje brojne prekrasne i maštovite dječje radove iz mješovite grupe Sovice. Na radovima prevladavaju različiti motivi pa se tako mogu vidjeti: životinje, biljke, voće, povrće, likovi iz bajke i još štošta. Od tehnika prevladavaju radovi od kolaža, pastela, drvenih boja.

Povod za ovu izložbu je 10. godišnjica rada Obrta za čuvanje djece Palčić. Inače, Palčić je prvi obrt za čuvanje djece otvoren u Hrvatskoj nakon donošenja zakona o dadiljama. Vlasnica obrta Đurđica Palikuća, otprije je poznata roditeljima jer se bavila čuvanjem djece, a u ožujku ove godine primila je i Nagradu „Žena obrtnik“ koju dodijeljuje Obrtnička komora Zagreb.

 

 

Na izložbi su izloženi radovi: Jana Antolkovića, Lovre Idžanovića, Darije Jakopec, Dore Poslon, Vida Pisačića, Lukasa Cindarića, Ivana Vugića, Olivera Hranića, Tonija Tesarika, Petre Jezerčić, Luke Kahlina, Lovre Fotaka, Andreja Tepalovića, Feliksa Božića, Lea Dragije, Davida Ivezića, Adama Abramovića, Lukasa Galaša, Matea Mikac, Majde Svilić, Petra Vojvodića i Noe Antolića.

Na početku otvorenja izložbe okupljenima se prigodnim riječima obratila ravnateljica POU Vrbovec Sanja Prijatelj i poželjela dobrodošlicu. Vlasnica obrta “Palčić” Đurđica Palikuća govorila je o radu obrta te zahvalila domaćinu izložbe na prilici da predstave dječje radove.  Izložbu je otvorio vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj.

 

 

Nakon otvorenja mališani i roditelji okrijepili su se sladoledom i osvježavajućim pićima na terasi ispred Male galerije. Izložba se može pogledati sve do 22. rujna uz prethodnu najavu u Tajništvu POU Vrbovec.

 

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime