Otvorena izložba radova nastalih na Likovnoj koloniji Centra Stančić

0
Komunalac add

U prostorijama udruge Artoratorij u Vrbovcu sinoć je otvorena izložba radova nastalih na Likovnoj koloniji Centra Stančić 2024. godine. Likovna kolonija održana je početkom lipnja te je okupila tridesetak umjetnika. Na otvoreni poziv odazvali su se umjetnici Likovnog udruženja Dugo Selo – LUDS, Popovačka udruga likovnih stvaralaca Moslavački štrk, vrbovečka udruga Artoratorij te umjetnici iz Zagreba, Vrbovca i Velike Gorice.

Izložba je prodajnog karaktera i sva prikupljena sredstva bit će iskorištena za poboljšanje kvalitete života korisnika Centra za rehabilitaciju Stančić.

U katalogu izložbe voditelj udruge Artoratorij Ivan Mak je istaknuo kako su radovi nastali u zelenoj oazi samog centra, u kojoj su umjetnici nesmetano stvarali svoja djela, družili se uz pjesmu i razmijenjivali kreativne ideje. Od motiva su najzastupljeniji florealni i pejsažni, figurativni, animalni i apstraktni, a umjetnici su koristili raznovrsne tehnike. – Ono što je svim djelima zajedničko upravo je srž našeg okupljanja, a to je stvoriti plemeniti kulturni dodatak likovnoj zbirci koja i inače krasi zidove centra i njegovih vanjskih jedinica, kako bi svaki korisnik i djelatnik uživao u likovnom i kulturnom sadržaju koji ga svakodnevno oplemenjuje, inspirira i motivira – piše Ivan Mak u katalogu izložbe.

Prisutne je pozdravila voditeljica udruge Artoratorij Verena Jakuš te izrazila zadovoljstvo što je izložba Centra za rehabilitaciju Stančić postala dio izložbenog programa udruge.

Zahvalu svim sudionicima kolonije uputila je ravnateljica Centra za rehabilitaciju Stančić Sanjica Grbavac. – Centar Stančić već desetljećima njeguje tradiciju održavanja likovne kolonije u našem sjedištu. Ove godine kolonija je bila posebno uspješna i okupila je značajan broj umjetnika kojima se zahvaljujem na njihovom vremenu, djelima i podršci koju nam iskazuju. Izložba je prodajnog karaktera, a prihod ide za poboljšanje kvalitete života naših korisnika, a svi radovi koji ne budu prodani krasit će naše zidove i vječno nas sjećati na te lijepe trenutke i trud naših umjetnika – rekla je Grbavac te zahvalila Gradu Vrbovcu na podršci koju pruža radu Centra Stančić.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj. – Zahvaljujem svim umjetnicima i udruzi Artoratorij koja je sudjelovala u organizaciji kolonije. Djela su zaista prekrasna i nadam se da će pronaći nove vlasnike i da će se prikupiti što više sredstava za centar. Suradnja s Centrom Stančić traje već godinama, tako će se i nastaviti. Također naša suradnja s udrugom Artoratorij izrodila je brojne dobre ideje za naš grad. Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovoj likovnoj koloniji – rekao je gradonačelnik Kralj. Izložba će sljedeća dva tjedna biti otvorena u Vrbovcu, a zatim putuje u Dugo Selo.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime