Otvorena izložba “Radost stvaranja” Mate Turića

0
Komunalac add

Mate Turić Mata CROata akademski kipar priredio je samostalnu izložbu u svom ateljeu u Banovu pod naslovom „Radost stvaranja“. Svečanost otvaranja vodio je dramski umjetnik Robert Kurbaša, a izožbu je otvorio admiral Lošo Domazet.

Likovna kritičarka Branka Hlevnjak ističe da je autor isprva bio posvećen dvjema temama, jedrima i križu. –Iz tog se neprestanog urezivanja , zarezivanja, brušenja prozračnosti i punina razvio tijekom vremena original rukopis- kipopis po kojem odavno prepoznajemo Matu Turića-Matu CROatu – istaknula je.

Iz finih kamenih pregrada, usjekotina, u igri poliranja i grubog lomljenja kamena, ovaj je mladi kipar uspio stvoriti pokret, vitkost, eleganciju, skulpture koje su bremenite značenjima, a istodobno oslobođene svake doslovnosti. On oblikuje skulpture koje plijene pažnju i pridaju predodžbe o svečanosti, tajnama, patnji, borbi, slozi, ljubavi, dolascima i odlascima, o ljepoti i prošlosti. Dobro je naglasiti da Matina kreativna radost, to je veća što se više dijeli.

( Dragan Vicković)

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime