Otvorena izložba Laure Barić

0
Komunalac add

Jučer je u prostoru udruge Artoratorij otvorena izložba umjetnice Laure Barić. Posjetiteljima je predstavila svoju multimedijalnu prostornu instalaciju koja obuhvaća različite objekte, video i printani tekstil. – Ova izložba je rezultat jednog mog istraživanja koje traje već godinu dana i bavi se spontanom dječjom nestrukturiranom energijom koja se opire zadanoj strukturi i načinima na koje odgojno – obrazovne institucije nastoje taj dio ukalupiti i pretvoriti u šablonu – istaknula je autorica izložbe. Također dodaje kako bi voljela da izložbu posjeti mnogo djece. – Izložba je postavljena u prostoriji mlade udruge koja radi s djecom, stoga smatram da bi i njima mogla biti zanimljiva – rekla je Barić.

Inače, Laura Barić rođena je 1993. godine i svoje djetinjstvo provela je u Vrbovcu. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, na odsjeku za Animirani film i nove medije 2016. godine. Do sada je sudjelovala u nizu grupnih izložbi i rezidencija u Hrvatskoj i inozemstvu. 2019. godine osvojila je nagradu Grisia Youth festivala u Rovinju. Bila je polaznica internacionalnog post-diplomskog programa WHW akademije.

Izložba je održana u sklopu projekta „Vrbovečko kreativno ljeto“ kojeg organizira udruga „Artoratorij“. Voditeljica udruge Verena Jakuš naglasila je kako su se tijekom pripreme programa za spomenuti projekt vodili idejom da prikažu izložbe vrbovečkih umjetnika. – Tako smo došli i do Laure koja je vrbovečka umjetnica, a možda se za nju ne zna dovoljno. Laura je zanimljiva ponajprije zbog toga što je završila Nove medije, a to je relativno mladi smjer na akademiji te znamo da radi nešto što se možda ne viđa često – naglasila je Jakuš. Izložba se može pogledati do nedjelje, 9. kolovoza u vremenu od 15 do 19 sati na adresi Ulica Matije Gupca 3.

Podsjetimo, projekt „Vrbovečko kreativno ljeto“ osmišljen je kao kreativna i likovna nadopuna turističkoj i kulturnoj ponudi Grada Vrbovca. Besplatan je za javnost, realiziran uz potporu Grada Vrbovca, a provode ga članovi Udruge Artoratorij – akademska slikarica Verena Jakuš i magistar likovne edukacije i kipar Ivan Mak.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime