Otvorena izložba “Kad nakit priča”

0
Komunalac add

Izložba dizajnerskog nakita Dalie Katavić pod nazivom “Kad nakit priča” otvorena je jučer u Pučkom otvorenom učilištu Vrbovec. Otvorenje izložbe održano je vani, ispred Male galerije radi poštivanja epidemioloških mjera.

Posjetitelji su mogli pogledati zanimljive komade nakita koji se ističu zbog posebne izrade i neobičnih modela. Umjetnica isprepliće svoju razigranu maštu s različitim materijalima stvarajući skulpturalan nakit kroz koji progovara znatiželjno, razigrano dijete željno eksperimentiranja.

Kada je srce inspirirano, tada mozak najbolje radi, a ruke rade još bolje. Tada čovjek dobije tri moćne sile koje daju četvrti element, a to je vještina. Potrebno je vrijeme, volja, strpljenje i ustrajnost. Inspiracija je doslovno u svemu. Inače radim sa srebrom, bakrom, poludragim kamenjem. Međutim, jedno drvo masline je jednako vrijedno kao poludrago kamenje ili bilo koji plemeniti metal – poručila je umjetnica.

Inače, Dalia Katavić je umjetnica i kreativka iz Križevaca čiji nakit rado nose i poznate javne ličnost. Na izložbi je izložen i nakit koji je nosila pjevačica Danijela Martinović. – Na izložbi je jedan dio kolekcije koji je Danijela nosila povodom emisije Zvijezde pjevaju. Slučajno smo došle u kontakt i dogodila se suradnja. Svaki komad ovog nakita nosi jednu priču pa mi često ljudi kada dođu u galeriju kažu, ovo je moja priča i zato ću sada ovaj komad nakita uzet. Taj osjećaj koji tada doživiš je neprocjenjiv – rekla je Katavić.

Izložba u Pučkom otvorenom učilištu bit će otvorena do 30. rujna 2021. godine, a dio je programa ovogodišnje 40. turističko-kulinarske manifestacije “Kaj su jeli naši stari” koja se u Vrbovcu održava ovoga vikenda.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime