Otvorena izložba fotografija Ive Lulić “Nekoć u Vrbovcu”

0
Komunalac add

Večeras je u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec otvorena izložba fotografija Ive Lulić pod nazivom „Nekoć u Vrbovcu“. Fotografije su nastale u proljeće 2014. godine na vrbovečkim lokalitetima, a prikazuju tipične životne situacije naših nekadašnjih stanovnika. Izložbu je otvorio vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj.

Posjetitelji izložbe mogu vidjeti fotografije bračnog para za doručkom, oca kako oštri kolje, majku kako roza nošnju, djecu koja se igraju na cvjetnoj livadi, snahu koja kopa vinograd, mladence, djevojku kako pegla rublje valjačom, običaj čehanja perja te druge prizore iz života nekadašnjih stanovnika.

Autorica izložbe Iva Lulić istaknula je kako joj je bilo prekrasno surađivati s Pučkim otvorenim učilištem Vrbovec. – Što se tiče samog snimanja, s ekipom sam funkcionirala kao da se znamo oduvijek, pogotovo s Ljiljanom Stanko koja je brinula o narodnim nošnjama tijekom snimanja i mogu reći da je ona zaista profesionalka. Snimali smo tri dana, bilo je veoma aktivno. Radili smo od jutra pa sve dok nije pao mrak. Na snimanju je bilo uistinu zabavno. Pojavili su se i neki problemi. Najviše mi je ostalo u sjećanju kada smo glumili u interijeru da je noć, a vani je bio dan. Tada nam je prirodno svjetlo smetalo, a kuća je bila šuplja pa smo je morali zakrpati. Ovo je za mene bilo prekrasno iskustvo koje bih ponovila bilo kada – rekla je Lulić.

Na snimanju su sudjelovali članovi Folklornog ansambla HKUD-a “Petar Zrinski” odjeveni u vrbovečke narodne nošnje: Jelena Martinjak, Dubravko Ratkajec, Dubravka Knežević, Iva Kazanec, Lana i Gabrijela Vršćak, Ana Ramov, Karlo Lovrić, Petra Kovjanović, Laura Radivojac, Nirvana i Marcel Sesvečan, Vesna Bačani, Darko Franculić, Lucija Bartol, Tomislav Vuljanković, Josip Gudić, Anita Šlibar, Dorotea Hršak, Andreja Štajminger, Nikolina Jaklinović, Ljiljana Stanko i Ivan Kolić. Pomoćnici na snimanju bili su: Štefica Havoić, Mira Marković, Mirjana Ivanušić, Ljiljana Stanko, Igor Pulig i Igor Sabolić.

Izložba se može pogledati do kraja kolovoza uz prethodnu najavu u Tajništvu Učilišta te uz poštivanje mjera socijalnog distanciranja.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime