Otvorena izložba “Arhiva sjećanja” Ive Čukelj

0
Komunalac add

U prostoru udruge Artoratorij u Ulici Matije Gupca 3 otvorena je izložba „Arhiva sjećanja“ autorice Ive Čukelj. Izloženi radovi dio su ciklusa radova na temu baštine, ručnog rada i obiteljskog nasljedstva.

Autorica ovom izložbom rekreira uspomene svoga doma iz djetinjstva kroz predmete koji su obilježili njeno odrastanje, ali i ujedno bili počeci njenog kreativnog stvaralaštva. Tako je i sam medij u kojem stvara dio obiteljskog nasljedstva kojim se bavim u svom trenutnom umjetničkom istraživanju. Šivanje je aktivnost koja spaja njenu obitelj i nije slučajno da je odabrala baš njega.

Materijalizacijom uspomena šivanjem i vezom njeguje tradiciju, ali i izdvaja povijest na jedan novi način. Izložena instalacija tako ima za zadatak uvesti u svijet uspomena i mašte i stvoriti neki novi prostor, nalik na one iz autoričinog sjećanja. Izložba se može razgledati do 14. listopada 2023. godine uz prethodnu najavu.

Inače, Iva Čukelj je vizualna je umjetnica (Zagreb, 1993.) koja se u radu fokusira na tekstil, ručni rad i baštinu kroz medij instalacije. Diplomirala je Likovnu kulturu na nastavničkom odsjeku te 2022. Nove medije na odsjeku za Animirani film i nove medije. U umjetničkoj praksi istražuje položaj ručnog rada u suvremenoj umjetnosti te promišlja o temama sjećanja, nasljeđa i tradicije te ženskom pitanju. Živi i radi u Zagrebu kao profesorica Likovne kulture.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime