Otvoren natječaj za šesti recital kajkavske poezije Stara lipa

0
Komunalac add

Udruga Osebunjek – za očuvanje i promicanje kajkavskog govora i zavičajne kulturne baštine vrbovečkog kraja otvara natječaj za šesti recital kajkavske poezije pod nazivom “Stara lipa”. Svaki autor može sudjelovati s najviše tri pjesme. Tema pjesama je slobodna. U obzir dolaze samo do sada neobjavljene pjesme u tiskanom ili elektronskom obliku. To se ne odnosi na društvene mreže poput Facebooka i slično.

Za najbolje tri pjesme dodijeljuju se nagrade. Nagrade su novčane. Natječaj je otvoren do 15. siječnja. Objava rezultata bit će početkom svibnja 2024. godine. Recital će se održati početkom lipnja 2024. godine u Vrbovcu.

Pravila:

 1. Natjecati se mogu svi građani Republike Hrvatske.
 2. Natječaj recitala otvoren je od 4. prosinca 2023. do 15. siječnja 2024. godine
 3. Svaki autor može sudjelovati s najviše tri pjesme. Tema pjesama je slobodna. Broj stihova u pjesmama nije ograničen U obzir dolaze samo do sada neobjavljene lektorirane pjesme u tiskanom ili elektronskom obliku. To se ne odnosi na društvene mreže poput Facebooka i slično.
 4. Molimo autore da uz svoj rad navedu idiom kajkavskog govora kojim je njihov rad pisan.
 5. Pjesme za natječaj moraju biti pisane u Word dokumentu (Times New Roman, font 12).
 6. Uz svaku pjesmu poslanu na natječaj potrebno je napisati objašnjenje manje poznatih riječi.
 7. Pjesme se šalju samo na e-mail adresu: staralipa.2021@gmail.com. .
 8. Radovi se šalju u zasebnom prilogu pošte, prilog naslovljen šifrom autora i svaki rad potpisan šifrom. Objašnjenje šifre, (ime, prezime, adresa, kontakt) koja nikako ne smije biti pseudonim autora, isto tako ne smije biti ista kao prethodnih godina, s popisom pjesama, molimo poslati u posebnom prilogu.
 9. Za najbolje tri pjesme dodjeljuju se nagrade. Nagrade su novčane. Uz prva tri mjesta dodjeljuju se još tri pohvalnice.
 10. Autori su dužni odazvati se na recital i čitati svoju pjesmu koja će biti određena za čitanje na recitalu. Ako autor neće prisustvovati recitalu, pjesme neće biti čitane.
 11. Svaki sudionik recitala čije će pjesme ući u zbornik pod nazivom Stara lipa, primit će po jedan primjerak Zbornika. Za osvojena prva tri mjesta, uz nagrade, bit će dodijeljena Priznanja . Svaki pohvaljeni autor, njih troje, će primiti Pohvalnicu. Objava rezultata je početkom svibnja 2024. godine.
 12. Recital će se održati početkom lipnja 2024. godine u Vrbovcu. Svi podatci o održavanju recitala bit će javni objavom rezultata.
 13. Predsjednica „Udruge Osebunjek” Katarina Zadrija neće se natjecati na recitalu.

 

natječaj za recital Stara lipa 2024

POPRATNI TEKST UZ OBJAVU NATJEČAJA

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime