Otvoren natječaj za peti recital kajkavske poezije Stara lipa

0
Komunalac add

Udruga Osebunjek – za očuvanje i promicanje kajkavskog govora i zavičajne kulturne baštine vrbovečkog kraja otvara natječaj za peti recital kajkavske poezije pod nazivom “Stara lipa”. Svaki autor može sudjelovati s najviše tri pjesme. Tema pjesama je slobodna. U obzir dolaze samo do sada neobjavljene pjesme u tiskanom ili elektronskom obliku. To se ne odnosi na društvene mreže poput Facebooka i slično.

Za najboljih šest pjesama dodijeljuju se prve tri nagrade. Nagrade su novčane. Natječaj je otvoren do 15. siječnja. Objava rezultata bit će početkom travnja 2023. godine. Recital će se održati početkom lipnja sljedeće godine u Vrbovcu.

Pravila:

  1. Natjecati se mogu svi građani Republike Hrvatske.
  2. Natječaj recitala otvoren je od 1. prosinca 2022. do 15. siječnja 2023. godine.
  3. Svaki autor može sudjelovati s najviše tri pjesme. Tema pjesama je slobodna. U obzir dolaze samo do sada neobjavljene pjesme u tiskanom ili elektronskom obliku. To se ne odnosi na društvene mreže poput Facebooka i slično.
  4. Molimo da uz svaku pjesmu poslanu na natječaj napišete i objašnjenje manje poznatih riječi (ne svih riječi).
  5. Pjesme mogu imati do trideset stihova. U obzira dolaze lektorirane pjesme.
  6. Pjesme se šalju dva puta. Prvi puta SAMO HP POŠTOM NA ADRESU: „Udruga Osebunjek“, Zagrebačka 143, 10340 Vrbovec, s naznakom „Za natječaj“.
  7. Radovi se potpisuju šifrom. Pored šifre potrebno je napisati naziv kraja na čijem su idiomu radovi pisani. Unutar omotnice s radovima dostaviti zatvorenu manju omotnicu naslovljenu šifrom s kojom su pjesme potpisane, u kojoj molimo napisati objašnjenje šifre, bez biografije, s popisom Šifra ne smije biti pseudonim autora.
  8. Nakon objave rezultata, autore čije su pjesme odabrane za tiskanje u Zborniku s recitala, molimo da te pjesme dostave na e-mail adresu: staralipa2021@gmail.com . Ti radovi se dostavljaju u privitku i moraju biti pisani u Word dokumentu (Times New Roman, font 12). U protivnom ćemo smatrati da pjesme ne zadovoljavaju pravila natječaja, te neće biti objavljene ni nagrađene.
  9. Za najboljih šest pjesama dodijeljujemo prve tri nagrade. Nagrade su novčane.
  10. Uz nagrađene, zasebno pohvaljujemo autore sljedećih deset najboljih pjesama.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime