Otvoren natječaj za dodjelu stipendija Zagrebačke županije

0
Foto: pixabay
Komunalac add

Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za školsku/akademsku godinu 2023./2024. za učenike i studente s prebivalištem na području Zagrebačke županije. Natječaj je otvoren do 18. listopada 2023. godine. U ovoj školskoj godini Zagrebačka županija će dodijeliti 75 novih stipendija i to 45 za učenike te 30 za studente. Za 75 novih stipendista te za „stare stipendiste“ koji su zadovoljili uvjete za nastavak financiranja u novoj školskoj/akademskoj godini Zagrebačka županija je osigurala nešto više od 271 tisuće eura.

Stipendije za učenike i studente koji moraju imati prebivalište na području Zagrebačke županije dodjeljuju se za svih 12 mjeseci, a mjesečno iznose gotovo 80 eura za učenike i gotovo 160 eura za studente.

Od 45 stipendija za učenike, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se 20 stipendija, od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se 25 stipendija za učenike, od čega 10 za deficitarna zanimanja kao što su limar, klesar, mesar, medicinska sestra, dentalni asistent, pediker, kuhar, elektroinstalater, elektromehaničar, bravar, limar, alatničar, tokar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, plinoinstalater, fasader, staklar, krojač, zidar itd.

Od 30 stipendija za studente, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se do 15 stipendija, od toga najviše 3 stipendije za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se do 15 stipendija.

Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija objavit će se na oglasnim pločama Zagrebačke županije, svih gradova i općina u Zagrebačkoj županiji te na web stranici Zagrebačke županije u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava.

Pozivamo sve zainteresirane učenike i studente da se do 18. listopada 2023. godine jave na natječaj. Prijave se dostavljaju osobno u Pisarnicu Zagrebačke županije ili poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za odgoj i obrazovanje, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb, u zatvorenim omotnicama s naznakom „Za natječaj za dodjelu stipendije“.

Tekst natječaja i prijavni obrazac nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije (www.zagrebacka-zupanija.hr) pod rubrikom Natječaji, Upravni odjel za odgoj i obrazovanje, a više informacija može se dobiti na brojeve telefona 01/6052-849 i 01/6009-492.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime