Otvoren natječaj četvrtog recitala kajkavske poezije “Stara lipa”

0
Komunalac add

Vrbovečka udruga Osebunjek, za očuvanje i promicanje kajkavskog govora i zavičajne kulturne baštine vrbovečkog kraja, objavljuje natječaj za četvrti recital kajkavske poezije pod nazivom „Stara lipa“.

Na natječaj se mogu prijaviti svi koji pišu kajkavskim govorom, prijave su otvorene do 1. veljače. Prijave se šalju elektroničkom poštom na adresu: staralipa.2021@gmail.com.

Detalje natječaja možete pronaći Facebook stranici Udruge Osebunjek.

– Na taj potez smo se odlučili zato što smo prijašnjih godina imali problema s Hrvatskom poštom. Dogodilo se da su nam radovi pristizali i do dva tjedna nakon završetka natječaja. Ako netko ne može svoje radove poslati elektroničkom poštom, može poslati i HP poštom, ali neka to budu zaista oni koji ne mogu radove slati drugačije. Adresa za slanje radova poštom je: “Udruga Osebunjek”, Zagrebačka 143, 10340 Vrbovec – poručuju iz udruge.

Svaki autor može sudjelovati s najviše tri pjesme. Tema pjesama je slobodna. U obzir dolaze samo do sada neobjavljene pjesme u tiskarskom ili elektronskom obliku.

Za najbolje tri pjesme dodjeljuju se nagrade. Prva nagrada je 1.000,00 kuna u gotovini, druga je ili u novčanom iznosu ili u materijalnoj protuvrijednosti od 800,00 kuna, treća, također, jednako tako, u iznosu od 600,00 kuna. Objava rezultata je u svibnju 2022. godine. Recital “Stara lipa” će se održati u lipnju 2022. godine.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime