Otvoren kozmetički salon za žene iz Ukrajine

0
Komunalac add

Na gradskoj tržnici, u prostoriji vrbovečkog Crvenog križa, danas je otvoren kozmetički salon čije će usluge moći koristiti žene iz Ukrajine smještene u našem gradu. Tako će moći doći na frizuru, pedikuru, manikuru. Prilikom otvorenja salona okupljene je prigodno pozdravio predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec Mato Jelić.

Ravnateljica vrbovečkog Crvenog križa Jelena Mucko zahvalila je gostima na dolasku te donatorima što su pomogli da se prostor kozmetičkog salona opremi. – Ovaj beauty centar otvoren je za potrebe naših Ukrajinki koje su smještene u hotelu ovdje u Vrbovcu. Odlučili smo da im u sklopu psihološke pomoći opremimo jedan salon gdje će one moći poraditi na sebi jer odraz ljepote i sređenosti nije odraz kako se netko osjećaj u duši i što njima treba. S nama je tu i naša lokalna frizerka Dunja koja im je među prvima pružila frizerske usluge i zahvaljujemo joj na tome, ali također znamo da ona ne može njih sve frizirati besplatno i beskonačno. Ovo je salon samo za njih, dakle nije u komercijalne svrhe, nećemo raditi nikome konkurenciju. Omogućit ćemo njima da se uče poslovima friziranja pa ako netko vidi da dobro rade, možda će biti mogućnosti da im netko ponudi posao – rekla je Mucko.

Također, naglasila je da će se oprema koja je sada u novootvorenom salonu, kroz period od nekoliko mjeseci preseliti u novu zgradu vrbovečkog Crvenog križa koja se gradi u Ulici poginulih branitelja. Tako će je moći koristiti umirovljenici u sklopu svojih radionica. – Osnovni cilj zašto smo otvorili ovaj salon jest taj da ljudima pomognemo da se uključe, liječe svoje traume i stres i nedaće u životu koje su ih snašle – istaknula je.

U otvorenju kozmetičkog salona svojim su donacijama sudjelovali: Obrtnička komora Zagreb, Udruženje trgovaca Zagreb te Udruženje obrtnika Vrbovec.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić naglasio je da mu je izrazito drago što su donacijom imali priliku pomoći u otvorenju salona. – Drago mi je da smo danas u ovom beauty centru u Vrbovcu gdje je komora donirala sredstva, rekao bih za pomoć ljudima iz Ukrajine. S obzirom na situaciju, smatram da je ovo jedna lijepa, ljudska gesta. Na ovaj način možemo im olakšati da se druže, ali i da budu aktivni. Možda iz ovog proizađu naši budući kolege, radnici, suradnici. Veselimo se što smo im mogli pomoći – poručio je Šabić.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime