Otvoren Javni poziv za dodjelu sredstava za održavanje pčelinjeg fonda

0
Komunalac add

Grad Vrbovec je objavio Javni poziv za dodjelu sredstava za potpore male vrijednosti u poljoprivredi za pčelare. Podsjećamo, to je nova mjera u sklopu Programa potpora poljoprivredi na području grada Vrbovca za 2018. godinu uz mjere u govedarstvu, koje se odnose na potpore za krave prvotelke i potpore u naplati kontrole mliječnosti krava i koza.

Pčelarstvo je vrlo teška i neizvjesna grana poljoprivrede, koja zahtijeva multidisciplinarna znanja i vještine. Usprkos teškoćama na području grada bilježi se rast pčelara, pa je Grad Vrbovec u cilju očuvanja i proširenja pčelinjeg fonda osigurao 100 tisuća kuna za pčelare.

Potpora je predviđena u visini od 30 kuna po pčelinjoj zajednici. Minimalan broj pčelinjih zajednica je deset zajednica koje korisnik potpore mora držati. Maksimalni iznos sredstava potpore po jednom korisniku iznosi najviše 5 tisuća kuna. Potpora će se dodjeljivati poljoprivrednim gospodarstvima s područja Grada Vrbovca, koja su registrirana za obavljanje poljoprivredne djelatnosti i čije su pčelinje zajednice upisane u Evidencije.

Više informacija potražite na službenoj stranici Grada Vrbovca ili u Gradskoj upravi, u Upravnom odjelu za financije i gospodarstvo.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime